Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Drachtigheden en een Prestatiepredicaat dankzij succesvolle wisseltruc

calendar_today 27 oktober 2021

Van ruilen komt huilen, luidt het gezegde. Bij Wendy van der Veen en Herman Matthijssen pakte een wisseltruc juist heel goed uit.

IBOP resultaat maakt moeder Prestatie

Wendy liet haar 14-jarige merrie Wiepkje Ster(Beart 411 x Oege 267) op 21 oktober een IBOP menproef. De duurzame Wiepkje  haalde 77,5 punten en daarmee een AA-predicaat. Met deze score maakte Wiepkje haar moeder Prestatie. Dit mooie resultaat is vooral ook een voorbeeld van out of the box denken, geeft Wendy aan. ‘Dankzij een samenwerking met Herman Matthijssen heb ik Wiepkje op stal gekregen.’

Wiepkje en Wytske

Wiepkje is gefokt door Otte Leijendekker en een paar jaar geleden gekocht door Herman Matthijssen, een vriend van Wendy. Herman wilde de merrie onder het zadel naar het Sportpredicaat rijden om zo moeder Welmoed (stam 25) naast Model, dubbel Preferent (Oege 267 x Hearke 254) ook (postuum) Prestatie te krijgen.
Wendy op haar beurt, had sinds dit voorjaar een merrie op stal gekregen die maar niet drachtig wilde worden. Herman wilde met deze Wytske van de Olde Mette Moate wel ICSI proberen, geeft Wendy aan. ‘Zo kwamen we op het idee om te ruilen.’ Met als resultaat dat Wiepkje een mooie IBOP haalde, Welmoed Prestatie werd en Herman inmiddels de eerste embryo’s van Uldrik 457 en Wytske in het vat heeft zitten. ‘De wisseltruc heeft succes gehad en het is een mooie oplossing gebleken. Volgend jaar hoop ik uit Wiepkje een mooi Omer 493-veulen te vangen’. zegt een tevreden Wendy.

Deel dit bericht

Meer nieuws