Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Dressuurcompetitie Balkbrug: belangrijke punten voor het tussenklassement

calendar_today 21 januari 2024

Met de selectiewedstrijd in Balkbrug op zaterdag 20 januari is het einde van de Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur in zicht. Op weg naar de finale  – van 16 tot en met 18 februari in Sonnega – worden er nog belangrijke punten bij elkaar gereden.

Z1: Laura en Debby

In de Z1 waren het Laura Roling met Brechtje van de Demro Stables (Jorn 430) en Debby de Graaf met Drys út de Westereen (Omer 493) die elkaar op kop afwisselden. Laura en Brechtje – de volle zus van Elias 494 – haalden 238 en 221,5 punten, Debby liet 227 en 234 punten noteren. In de sterke Z1 haalden ze zo belangrijke punten binnen voor een uitnodiging voor de finale.

Verstevigen positie tussenklassement

In de L1-dressuur kwamen 14 combinaties aan de start. De eerste plaats wisten Sofi Vaisanen met Fryso’s Jannick (Nane 492) tweemaal op te eisen waarmee finaleplek in zicht is. Ze haalde 238,5 en 210 punten. De tweede plek haalde Rianne Okkema met Stal Okkema’s Hedzer (Elias 494), met Marit de Vleeschouwer en Izzy J. van de Anervaart (Menne 496) op de derde plek. In de tweede proef kwamen Mette Marit Eppinga met Jelte P (Markus 491) op de tweede plaats, met Lilian de Waal met Jorn D.W. (Jehannes 484) als derde. Ze haalden belangrijke punten binnen voor het tussenklassement.

L2: Thea en Jietse tweemaal op kop

In de L2-dressuur kwam Thea Dijkstra met Jietse van Autofarm (Alwin 469) op kop en dat lukte de amazone ook in de tweede proef. In het tussenklassement stijgt ze hiermee en zo komt een finaleplek in zicht. Doreen Bakker met William fan Panhuys (Hessel 480) kwam er achteraan, waarmee ze een flink aantal plekken klimt.

B: Cathy en Elina Catharina

In de B-dressuur wist Cathy de Vries met Elina Catharina (Felle 422) tweemaal te winnen en daarmee stelde ze een finaleplek zeker.. Marrit Waaksma met Elisabeth van de Oostkade (Markus 491) en Elske Hofstee–Huizinga met Jan-Tiede fan Swyns (Tiede 501) eindigden op de tweede plek en ook zij zorgden voor belangrijke punten in het tussenklassement.

M1: Manon en Monique

In de M1 kreeg Manon Veenstra met Dreamgirl fan Stal Shakira (Hessel 480) de meeste punten in de eerste proef. Monique Brandsma – Van der Meij werd tweede met Imre S.R. (Menne 496). In de tweede proef haalden Monique en Imre de koppositie, met Ilse Meerding met GPD Ward (Thorben 466) op de tweede plaats. De uitslag in de M2 was in beide proeven gelijk. Marianne robben en Bauke R.V. (Hessel 480) en Annemieke Brouwer-Wemekamp met Dryske (Date 477) werden – dicht bij elkaar in punten – één en twee.

Eén proef in de Z2 en ZZ Licht

In de ZZ Licht verscheen één combinatie aan de start: Jacqueline Bijlard reed met haar Modelmerrie Rommy H. fan Twillens (Gjalt 429) een thuiswedstrijd en verdiende 191,5 punten. Ook Nathalie Vorenhout reed één proef met Ype fan ‘t Fjildhûs (Maurits 437). Ze haalden 216,5 punten in de Z2.

Deel dit bericht

Meer nieuws