Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Dressuurcompetitie Koudum: laatste wedstrijd voor de finale

calendar_today 28 januari 2023

De laatste selectiewedstrijd voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur op zaterdag 28 januari in Koudum betekende een stevige strijd. Op deze laatste wedstrijd kon een goede klassering nog een plek in de finale opleveren. Een aantal is zeker van een finaleplaats. Komende weken zal de organisatie bekend maken welke combinaties een uitnodiging krijgen voor de finale die tussen 17 en 19 februari in Sonnega gaat plaatsvinden.

Hennie en Remi Martin winnen twee keer

In de gecombineerde klasse Z2/ZZ-Licht was Hennie Roffel twee maal ruimschoots koploper met Remi Martin TKJ (Alwin 469). Christina Dijkstra werd met Benito van de Warande (Fonger 478) tweede met hun Z2 proef en Joukje Hak met Manna (Tsjalle 454) kwam met haar ZZ-Licht proef op de derde plek. In de tweede proef haalde Joukje de tweede plaats.

Combinatie klasse M1 en M2

Ook in de M1/M2 wist Hennie Roffel op te vallen. Met Arizona TKJ (Hette 481) werd ze eerste in haar M2 proef. Een punt erachter kwam Tess Dedden die met Evelyn P (Nane 492) M1 reed. De eerste proef in deze klasse, met 10 deelnemers, bracht de koppositie voor Nathalie Vorenhout met Ziezo van Zomerstate (Hessel 480) die 217,5 punten liet noteren. Hennie en Arizona kwamen hier op de tweede plek, in combinatie met Esmeray IJbema die met Florian Bram P.E. (Tsjalle 454) ook 213,5 punten haalde. Esmeray had ook Vaya PE (Tymon 456) gepresenteerd in deze klasse en werd tweemaal vierde.

In de L2 haalde Manon Veenstra met Dreamgirl fan Stal Shakira (Hessel 480) de eerste plek met 207 punten. Tweede werd Marrije Deurholt met Filena (Epke 474). In de eerste L2-proef kwam Manon op de tweede plaats. De koppositie was voor Lilian de Waal die met Guds (Jehannes 484) 220 punten noteerde in haar eerste en enige proef deze dag, en ze mag zich opmaken voor de finale.

Twee maal de koppositie voor Britt en Hylke

In de L1 was de meeste belangstelling. Daar werd Britt Ballast met Hylke fan ‘e Roordadaam (Jehannes 484) eerste. Op de hielen gezeten door Jildau Hart met Gouverneur fan ‘t Hertefean (Nane 492) die tweede werd en zich daarmee ook in de top van de ranglijst reed. Op de derde plek Esmée Hoogeveen met Hunk van ’t Lansink (Markus 491). Sam Oudhof werd met Doekel H (Tsjalle 454) derde. De tweede proef was ook voor Britt en Hylke, die zich daarmee in het klassement stevig hebben genesteld voor een finaleplek. De tweede plek was voor Aalwina Melchers-Kol met Hayco fan Sweach (Tsjalle 454). Esmée Hoogeveen werd met Hunk van ‘t Lansink (Markus 491) derde.

Z1 voor Janna en Gerda

In de Z1 was het Janna Kes met Stal Okkema’s Willem (Michiel 442) die de eerste proef met 237 punten op haar naam schreef. Tweede werd Laura Roling met Teunke fan de Slachtedyk (Wylster 463) met 229,5 punten. Derde werd Gerda de Groot met Arne fan Wylgster Pragt (Jehannes 484) die in de tweede proef de meeste punten bij elkaar reed. De tweede plaats was voor Yara Klijn met Meike P v.d. Slothoeve (Andries 415).

Twee maal Marrit in de B

In de klasse B kwam Marrit Waaksma twee maal op kop met Tsjalling A (Jasper 366) en daarmee zal ze in het tussenklassement een mooie sprong richting een ticket voor de finale maken. In de selectieproef haalde Anne-Rikst Eppinga met Grutte Pier (Markus 491)  de tweede plek en wist Tessa Sirag met Fardau fan ‘t Noardermar (Epke 474) de derde plek op te eisen. In de tweede proef werd Mirjam Kadijk met Berber van Wieke (Thorben 466) tweede en derde werd Anne-Rikst met Grutte Pier.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws