Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Dressuurcompetitie Udenhout: dubbele winst voor Carla en Gitte en Isabelle en Brechtje

calendar_today 23 januari 2023

De Horses2fly KFPS dressuurcompetitie had in het weekend van 21 en 22 januari volop drukte. Zaterdag Balkbrug en zondag was Udenhout aan de beurt met een selectiewedstrijd. Ook op deze dag deed Isabelle Vroomans goede zaken. Deze keer in de Z1-dressuur met Brechtje van de Demro Stables (Jorn 430). Ze haalden twee maal de koppositie met 248 en 236 punten. De tweede plek was voor Demi van Nuys met Hanne G. (Tietse 428) die met 225,5 en 238 punten daar even achter kwam. Zeker is wel dat beide combinaties elkaar gaan tegenkomen in de spannende finale in Sonnega.

Carla en Gitte twee maal op kop

Ook in de L1 was er sprake van een dubbelslag. Carla Gaal haalde met Gitte M. (Bartele 472) twee maal de koppositie met 211 en 204,5 punten. Tweede werd Denise Speelpenning met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454). In de L2 wist Shannon van Manen met Graaf (Meinte 490) zich in de kijker te rijden met 212,5 punten en de eerste plek. Tweede werd Lisa van der Molen met L.A. Hayke (Wimer 461). De tweede proef betekende de winst voor Lisa van Gols met Wille fan ‘e Takomst (Epke 474) en Angelique Hendrickx – Denen werd met Femke Elvira (Eise 489) tweede.

M en Z-dressuur

In de gecombineerde M1-M2-dressuur haalde Sygrid Grotenhuis met Tjadrick V (Tsjalle 54) de koppositie voor Chaline Hensen met Evy Galloper (Markus 491). Chaline en Evy wonnen de tweede proef, waarbij Laura Roling met Floris van de Terpen (Hessel 480) de tweede plaats bezette.
In de gecombineerde klasse Z2 en ZZ Licht verschenen drie amazones aan de start. Michele Lancée-Klip met Milanco’s Yme Ids (Hessel 480) haalde met 243,5 de meeste punten in de eerste proef. Met Demi van Nuys met Rob van de Demro Stables (Tsjalle 454) op een tweede plek. De tweede proef kwam Demi op kop met 206 punten.

Drukbezette B-dressuur

De drukste klasse in Udenhout was de B-dressuur. Debby van Dongen-Smulders won met Altina fan ter Lune (Rindert 406), Femke van Rooij met Cornelis Oprecht (Alwin 469) werd tweede, gevolgd door Fenne Timmermans met Imme fan Veldzicht (Alwin 469). De tweede proef was voor Femke, Fenne werd tweede en Debby derde.

Nog één selectiewedstrijd en dan de finale

De laatste selectiewedstrijd voor de dressuurcompetitie is in Koudum op zaterdag 28 januari. Inschrijven kan via MijnKNHS. De finale van de Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur vindt plaats van 17 tot en met 19 februari in Sonnega.

Klik hier voor het tussenklassement

Deel dit bericht

Meer nieuws