Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Droom van Hilda de Haan komt uit met eigen Fries paard

calendar_today 27 april 2022

Ruim 25 jaar geleden haalde Hilda de Haan uit De Blesse haar koetsiersbewijs. Ze maakte met zichzelf de afspraak dat ze ooit met een mooie Fries zou gaan mennen.
Na jaren haar energie te hebben ingezet voor haar dressuur rijdende dochter Esmé was ze afgelopen jaar zelf aan de beurt, vond ze. Heinze Hofstede, ruim 10 jaar geleden bij Hilda gekomen als leerling van het Nordwin College in Buitenpost, is inmiddels ‘kind aan huis’ bij Hilda de Haan en partner Robert Echten. Hij bleek dezelfde passie voor het Friese ras te hebben.

Samen eigenaar van 14-jarige Antoinette

Samen stonden ze bij een training van Esmé te kijken en kwamen, min of meer bij toeval in gesprek met de vorige eigenaar van de Friese Stermerrie Antoinette B. (Onne 376 x Olfof 315). Hilda en Heinze keken elkaar aan en al snel was de koop bekrachtigd. ‘We hebben haar gekocht zonder dat we haar gezien hadden’, vertelt Hilda. ‘Alleen een paar foto’s en een filmpje met haar voor de slee.’ Zo werden ze samen eigenaar van Antoinette, waarmee de droom van De Haan uitkwam. In de winter proberen ze wekelijks te mennen en nu, in het voorjaar en in de zomer, rijden ze zo’n drie keer per week in de omgeving van De Blesse, De Eese en Diever. Dikwijls mag één van de honden ook mee. ‘We zijn ontzettend blij met haar, het is een prachtig en heel lief paard.’

Bron: Stellingwerf/Lenus van der Broek

Deel dit bericht

Meer nieuws