expand_more
search

Eerste premies voor Hester B. (Jehannes 484) en Imke (Julius 486) bij Stal fan de Kadyk

calendar_today 19 juni 2021

Twee driejarige merries draafden overtuigend naar een eerste premie op de locatiekeuring bij Stal Fan de Kadyk op 19 juni: Hester B. (Jehannes 484) en Imke fan ‘Bosksicht’ (Julius 486).

Veel vermogen

Een ‘kwaliteitsvolle keuring’ noemde jury Sabien Zwaga de locatiekeuring in St. Johannesga. Zij en haar collega-juryleden Jan Hellinx en Laura Boelens waren vooral onder de indruk van twee driejarige merries. Als eerste kreeg Hester B. (Jehannes 484) van A.A. Boer een eerste premie: ‘Merrie met veel front, ze kijkt statig de wereld in. Ze stapt met ritme en draaft mooi op eigen benen en in balans.’ Hester maakte haar moeder Wendy B. Ster (Rindert 406) Preferent. Direct daarna was het de beurt aan Imke fan ‘Bosksicht’ (Julius 486 x Onne 376), gefokt door Stoeterij Bosksicht en in eigendom van Sjoerd Meekma. De imposante Imke heeft, mede door haar fraaie hals, veel rasuitstraling. Ze stapt en draaft mooi opgericht en met veel vermogen.

Soepel in beweging

Bij de merries vielen in totaal zes tweede premies. De vijfjarige Amai Vrouwkje (Felle 422) had een dierenartsverklaring omdat ze een ongelukje heeft gehad dat te zien was aan haar beenwerk. Desondanks liep deze correcte merrie naar een Ster tweede premie. Haar moeder is een halfzus van Mewes 438. Deze Feikje-Vrouwkje (Feitse 293) is met de Sterverklaring van haar dochter naast Model Sport AA nu ook Preferent.  Guusje van ’t Lansink (Omer 493) is een dochter van de oud Centrale Keuringskampioene Pleun van ’t Lansink Model AA (Norbert 444) uit de fokkerij van Marinus Loman en Carla Nijdam. De langgelijnde Guusje heeft een mooie voorhand en toonde veel soepelheid in beweging.

Omer 493-dochter

Nog een Omer 493-dochter verkreeg het Sterpredicaat: de 1.58 grote Ina fan de Kadyk (mv. Maurits 437) die fijn door het lichaam stapte en het voorbeen daarbij goed wegzette. Guusje fan de Kadyk (Jurre 495 x Lutger 436) beschikt over een uitstekend drafmechanisme. Tsjalle 454-dochter Goudhartsje van de Hofstad (Tsjerk 328) mocht meer ruimte in stap tonen maar draafde prima. Stamboekmerrie Dieuwke fan Bokkum (Nane 492 x Thorben 466) compenseerde met haar uitstekende draf enige bemerkingen op het exterieur en gaat nu door het leven als tweede premie-Stermerrie.

Sterhengst

Gensiaan fan ‘e Tsjonger (Rommert 498 x Ielke 382) werd gefokt door Jelly Veltman en staat nu op stal bij Willem Houterman. De hengst stapte vlijtig en draafde met een goed achterbeengebruik waardoor hij Ster werd.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws