Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Eerste selectiewedstrijd Fryso Florian Bokaal: tien door naar de halve finale

calendar_today 29 juli 2023

Op zaterdag 29 juli hebben tien combinaties zich in Warga geplaatst voor de halve finale van de Fryso Florian Bokaal 2023. De topscore met 72 punten was voor de vierjarige merrie Kendra fan Stal Sibma Ster AA (Alwin 469 x Jisse 433) met Sandra de Groot. ‘Een heel fijn paard’, complimenteerden juryleden Herman Wientjes en Bettine van Harselaar de vierjarige merrie die als eerste in de baan kwam.

Sandra met Kendra én Lieke naar halve finale

Sandra had een goede avond. Naast Kendra plaatste zich nog een vierjarige merrie die door Sandra werd voorgesteld: Lieke fan Panhuys Ster AA (Elias 494 x Otte 375) haalde 65,5 punten. De derde vierjarige die naar de halve finale gaat is Jailey Jede AA (Mees 497 x Tsjalle 454) die met Tess Dedden 66,5 punten op het protocol kreeg.
Het was de avond van de jonge amazones. Tess wist namelijk nog een merrie een ronde verder te brengen. Evelyn P. (Nane 492 x Sierk 326) kreeg precies 65 punten, de eis voor een halve finaleplek. Evelyn verscheen in de klasse met zesjarige merries. De hoogste score – en dus ook een halve finaleplek – verdiende Fleur O. Kroon Sport AAA (Markus 491 x Jisse 433). Fleur werd door Christina Dijkstra naar 66,5 punten gereden.

Vijf hengsten door

Naast de vijf merries kregen ook vijf hengsten 65 of meer punten. Bij de zesjarige hengsten en ruinen was er één inzending. Susan Wind reed Diesel van Veldzicht Ster AAA (Omer 493 x Tsjalke 397) naar 68 punten kan zich daarmee ook voorbereiden op de halve finale op de Centrale Keuring.
Met vijf paarden was de klasse met vijfjarige hengsten en ruinen de grootste. Drie haalden 65 of meer punten. Koop fan de Mersken AAA (Ulbrân 502 x Tsjalle 454) haalde met Marieke Okkema 66 punten, Jannick fan de Hynderhoeve Ster AA (Nane 492 x Rindert 406)f en Leonie Evink hadden 65,5 punten en Jelte van de Koldenhool (Markus 494 x Wylster 463) is met Thea Dijkstra en 65 punten ook door.
Bij de vijfjarige hengsten en ruinen was het Germ B. AAA (Nane 492 x Rindert 406) die met Harmina Holwerda naar de Centrale Keuring kan. Germ – sportnaam Gouverneur fan ‘t Hertefean – haalde met 68,5 punten het tweede hoogste aantal punten van de avond.

Nog zeven selectiemomenten

Na deze selectiewedstrijd in Warga volgen er nog drie selectiedagen in Nederland: zondag 6 augustus in Lunteren, vrijdag 11 augustus in Haskerhorne en zondag 27 augustus in Harich. In Duitsland staan er nog vier selectiemomenten op de agenda: zaterdag 5 augustus in Hamm, zondag 6 augustus in Papenburg, zondag 20 augustus in Mertingen en zondag 27 augustus in Hosena. Klik hier voor de website van de Fryso Florian Bokaal.

Eerst nog instructiedagen

De halve finale voor de Fryso Florian Bokaal gaat plaatsvinden op de Centrale Keuring in Harich, die tussen 13 en 16 september gehouden wordt. Voor de halve finale zijn er nog twee instructiedagen waarbij de ruiters en paarden tips krijgen om hun paarden optimaal te presenteren op de CK. Deze instructiedagen staan gepland op zondag 20 augustus in Lunteren en op woensdag 6 september in Sonnega.

Klik hier voor de complete uitslag.

 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws