Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Eise 489 prolongeert titel voor de sjees

calendar_today 8 september 2019

Voor de vierde keer op rij slaagde Jelmer Chardon erin zijn Eise 489 (v. Maurits 437) naar het hoogste treetje te rijden in het kampioenschap voor KFPS stamboekhengsten voor de sjees. Eise 489 was opnieuw uitstekend in vorm en presenteerde zich zoals verwacht; met heel veel front, een goed ruim wegzettend voorbeen en sterk vanuit de achterhand. Het rijzende beeld is als een schoolvoorbeeld.

Concurrentie van collega-hengsten

Al enige jaren doet Wylster 463 (v. Rindert 406) gereden door Sybren Minkema een verwoede poging de titel binnen te halen. Steeds zijn daar echter collega-hengsten die hem voorbij gaan. Wylster 463 liep een goede wedstrijd met een mooi front en houding. Daarnaast een prima wegzettend voorbeen en in de achterhand een goed ondertredend achterbeen. Tsjalle 454 (v. Mintse 384), in 2010 en 2011 al eens kampioen in dit kampioenschap, deed niet veel onder van Wylster 463 en was in front wellicht nog wat expressiever dan Wylster 463 maar in de achterhand ietsje minder ruim ondertredend en kwam op een derde plek.

Respect voor werklustige Michiel 442

Veel respect gaat uit naar Anne Okkema uit Britswerd die in allerijl Michiel 442 (v. Tsjerk 328) meenam naar het kampioenschap. Michiel 442, de allrounder die in de Grand Prix dressuur al hoge ogen gooit, blijkt voor de familie Okkema multi-inzetbaar. Eerder dit jaar liep hij ook voor de arrenslee tijdens Friesians on Ice en onlangs was hij te bewonderen in een kür op muziek op het strand tijdens Friesians@thebeach. Michiel 442 had nog niet eerder een wedstrijd voor de sjees gelopen en ook voor Anne Okkema was het even geleden dat hij in Fries kostuum op de sjees zat, maar hij was er en de glimlach was groot. Michiel 442 mistte de opwaartse houding en verheven front maar was beslist werklustig.

 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws