Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Epke 474 Sport Elite AAA is verhuisd naar Qatar

calendar_today 22 mei 2023

De 14-jarige KFPS Stamboekhengst Epke 474 Sport Elite AAA gaat zijn carrière voortzetten in het Midden-Oosten. Hij is op zondag 21 mei aangekomen bij zijn nieuwe eigenaren in  Qatar die daarmee de eerste goedgekeurde KFPS stamboekhengst op het Arabische schiereiland op stal krijgen.

Airconditioning in de stal

‘Het gaat ons aan ’t hart, hij heeft vanaf zijn goedkeuring bij ons gestaan, dat is elf jaar’, vertelt Jan Folmer van De Nieuwe Heuvel die toevoegt dat Epke 474 heel goed terecht komt. ‘Hij krijgt een hele goede nieuwe plek met airconditioning in zijn stal en wordt van A tot Z in de puntjes verzorgd.’ De nieuwe eigenaren hebben Arabische paarden en wilden graag een Friese hengst. Met zijn vele behang en mooie kleine sprekende hoofd wist de zoon van Beart 411 uit een Stermerrie van Anton 343 hen meteen te raken.

Mooie koppies, veel ras

Epke 474 heeft bijna 1200 geregistreerde nakomelingen die opvallen met veel ras en edele hoofdjes. Hij heeft 14 Kroonmerries, en een Modelmerrie afgeleverd, zijn Sterpercentage ligt op 51%. Negen nakomelingen zijn Sport, twee paarden verdienden het Sport Elite predicaat. Zelf reed Epke 474 met zijn vaste amazone Sabine van de Loenhorst in de Lichte Tour. Wat nog ontbreekt op zijn cv is een goedgekeurde zoon, maar er zitten nog wat hengsten in de pijplijn en er blijft diepvriessperma van Epke 474 achter, zo laat de Nieuwe Heuvel weten.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws