Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Ereronde voor swingende Modelmerrie Sanne TT (Alwin 469)

calendar_today 20 juli 2020

‘Een gigantisch mooie Modelmerrie, die uitblinkt op alle vlakken.’ Jury Sabien Zwaga en Wil Thijssen maakten met ‘veel genoegen’ Sanne T.T. AA Model tijdens de locatiekeuring bij de Nieuwe Heuvel op maandag 20 juli. De merrie, gefokt door G.H. Timmer uit Tiel en in eigendom van familie van der Meulen uit Broek-Noord draafde met veel overtuiging en veer door de baan, inclusief de ereronde aan het einde van de keuringsdag.

Drie maal Voorlopig Kroon

Het regende Sterren bij De Nieuwe Heuvel. Bij de driejarigen ontvingen maar liefst 17 van de 25 merries die er in de baan verschenen een Ster, een score van bijna 70%. Van deze Sterren kregen vier merries een eerste premie, waarvan er drie ook nog het predicaat Voorlopig Kroon kregen.

Jeugdig, met rastype én soepele draf

Het drietal Voorlopig Kroonmerries liet eenzelfde indruk achter: jeugdig, met veel rastype, goed stappend en met een opvallend soepele draf. Diamond M. Voorlopig Kroon (Julius 486 x Haitse 425) kreeg van de juryleden in de eerste ronde al een 9 voor haar draf, in de tweede rond blonk ze weer uit in lichtvoetigheid.
Ook Didde Voorlopig Kroon (Meinte 490 x Teunis 332) had de gewenste combinatie van fraai ras, jeugd en een veel souplesse in beweging. Ze liep met een opwaartse draf en een mooi achterbeengebruik naar Voorlopig Kroon. Een Wonder V. fan de Miedwei (Alwin 469 x Doaitsen 420) was de derde merrie die het Voorlopige Kroon predicaat in ontvangst mocht nemen. Beter stappend als in de ochtendronde kwam ze ook aan de gemiddelde scores van 7,5 voor exterieur en beweging.
De vierde eerste premie bij de driejarigen ging naar de fraaie Doete T. van Sessing (Alwin 469 x Liekele 364) van de familie Tanck uit Vragender. In beweging kwam ze volgens de jury net wat te kort voor Voorlopig Kroon.

Eerst een test

De eerste premie van de vijfjarige Stermerrie Wietse van Stal Herven (Tsjalke 397) kon ze ondanks haar fraaie, excellente voorkomen niet omzetten naar een Voorlopig Kroon predicaat. Een test met goede punten zou daar nog wel verandering in kunnen brengen, opperde jurylid Sabien Zwaga. ‘Daarna kun je altijd weer een poging doen.’

Klik hier door voor de volledige uitslag van deze locatiekeuring.

Deel dit bericht

Meer nieuws