Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Evelien van Helden in het zadel van Laura Roling’s Tsjalling: ‘Heel erg blij en dankbaar’

calendar_today 7 november 2021

Na zes jaar zonder wedstrijden heeft Evelien van Helden plaatsgenomen in het zadel van Tsjalling Lyta L DL (v. Leffert 306), die in eigendom en opgeleid tot Grand Prix-niveau is door Laura Roling. Dit weekend debuteerde de nieuwe combinatie als enige Fries in het deelnemersveld op Z2-niveau, waar ze met 65,4% een achtste plek grepen.

Aanbod

‘Omdat Laura Tsjalling heel graag heel, fit en blij wil houden, was ze op zoek naar een passende oplossing omdat hij onwijs graag werkt en te fit is om nu al met pensioen te gaan”, legt Van Helden uit. “Ik kreeg het aanbod om hem te mogen trainen en uit te brengen, waar ik echt heel blij en dankbaar voor ben’.

Stravero

Voorheen heeft de amazone verschillende paarden opgeleid en uitgebracht tot aan het Z1 en kwam ze met haar haflinger Stravero uit op ZZ-Licht-niveau. ‘Stravero heb ik nu 19 jaar, ondertussen is hij met pensioen en genieten we voornamelijk van de bosrijke omgeving hier. Na een wedstrijdstop van zes jaar is het voor mij wel weer even wennen om de dressuurring te verschijnen. Ik heb pas zestien keer op Tsjalling gereden, maar dankzij de hulp van Laura en Renate heb ik nu al heel veel geleerd’.

Fijn gevoel

De combinatie reed dit weekend bij de hoofdjury 69% bij elkaar. ‘Tsjalling gaf me een heel fijn gevoel en we reden ons proef zonder grote fouten. Hij had wel een paar kleine grapjes voor me in petto, maar dat houdt het juist leuk. Het is echt een paard met karakter, maar daar houd ik wel van’.

Extra

Ze vervolgt: ‘Er is nog genoeg ruimte voor verbetering, maar we hadden superleuk commentaar op onze protocollen en we kregen zelfs meerdere achten. In de ring geeft hij nog iets extra. Volgende week rijden we de selecties van de Horse2Fly competitie, ik ben benieuwd waar we daar dan zullen eindigen. Zelf kan ik nog veel leren van Tsjalling en ik hoop op een leuke toekomst met hem, onder leiding van de fijne hulp en lessen van Laura. Zij kent hem tenslotte door en door’, sluit Van Helden vrolijk af.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Deel dit bericht

Meer nieuws