Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Fien D. van Rijnwoude (Meinte 490) Kroon en kampioen in Polen

calendar_today 3 oktober 2021

Fien D. van Rijnwoude (Meinte 490) was vorig jaar al ster verklaard met een eerste premie. Dit jaar legde zij in Polen een prima IBOP proef af van 79 punten, werd op de keuring Kroon verklaard èn prolongeerde haar kampioenstitel.

IBOP

Juryleden Wil Thijssen en Frans Smits begonnen vrijdagavond 1 oktober met het afnemen van de IBOP proeven in Polen. De vierjarige Fien D. van Rijnwoude (Meinte 490 x Time 498) van voorzitter Joanna Frycze legde een zadelproef van 79 punten af. Fien werd gefokt door Daniëlle van Vliet, die uit dezelfde lijn uit stam 11 ook Mees 497 fokte. Feline fân Stal Bellefleur Ster (Norbert 444) scoorde 78,5 punten in de menproef.

Veulens

Op de keuring op zaterdag kregen twee merrieveulens een oranje lint waarvan Ravena JK (Jehannes 484 x Thorben 466) van Emil Klinicki tot beste merrieveulen werd uitgeroepen. Wil Thijssen is enthousiast: ‘Een superdraver, ze kreeg hoge punten op beweging, maar ook correct in ras en bouw. Ze zweefde door de baan.’ Beste hengstveulen was Posejdon, een zoon van veulenboekhengst met dekvergunning Señor v. Harmke Ster AA (Alwin 469). Posejdon kreeg een tweede premie.

Fien Kroon verklaard

‘De rubrieken driejarige merries en oudere stermerries waren leuke groepen om te keuren,’ aldus Wil Thijssen. Bij de driejarigen konden twee nieuwe tweede premie Stermerries worden bijgeschreven. Van de oudere Stermerries blonk Fien D. van Rijnwoude uit; ze kreeg een eerste premie. In de kampioenskeuring werd Fien nogmaals beoordeeld en Kroon verklaard. ‘Heel sterk gebouwde merrie met een mooie romprichting en goede beenstanden,’ zag Thijssen, ’Ze stapte ook aan de hand heel goed en toonde een mooie draf.’ Met deze prestatie kon het dagkampioenschap haar niet meer ontgaan.

Hotske reservekampioen

Alle tweede premie Stermerries waren uitgenodigd voor de kampioenskeuring om te strijden om het reserve-dagkampioenschap. Die ging naar de elfjarige Hotske W.T. Ster (Beart 411 x Tsjerk 328), opnieuw van Joanna Frycze, die in de ochtenduren erg gestrest was waardoor haar beweging niet goed uit de verf kwam. In de kampioenskeuring was Hotske meer ontspannen en bleek ze ruim te kunnen stappen en rees ze mooi in de voorhand in draf.

Deel dit bericht

Meer nieuws