Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Frank Fokkens nieuw KFPS-bestuurslid

calendar_today 10 november 2023

Op vrijdag 10 november is Frank Fokkens officieel toegevoegd aan het KFPS bestuur. De uit Siddeburen afkomstige Fokkens is via de ledenraad doorgestroomd naar het bestuur waar Miel Janssen nog de enige zittende was. Een derde bestuurslid, Hendrik Postma, wordt eind november voorgedragen in de ledenraadsvergadering. Als adviseurs van het bestuur zijn Detlef Elling en Jan Raaijmakers betrokken.

Vanuit ledenraad naar bestuur

Frank Fokkens is afgelopen juni toegevoegd aan de ledenraad vanuit fokvereniging Groningen-Drenthe Combinatie. Met het opstappen van drie bestuursleden is Fokkens voorgedragen door de ledenraad om het bestuur aan te vullen. Fokkens is werkzaam als interim manager en adviseur. Zijn achtergrond ligt in de werktuigbouwkunde en hij bekleedde diverse directiefuncties bij verschillende bedrijven voordat hij vier jaar geleden met zijn eigen bedrijf startte. Fokkens is van mening dat ‘we het koninklijk binnen het KFPS met een hoofdletter K moeten gaan schrijven. Hiervoor zijn een aantal zaken belangrijk: transparantie, stappen zetten in gezondheid en werken aan perspectief voor leden en hengstenhouders.’

Van ‘t Geerland

Met de Friese paarden is Frank Fokkens opgegroeid en de fokkerij van Stal Van ‘t Geerland heeft hij overgenomen van zijn ouders. De roots van KFPS stamboekhengsten Gerben 479 en Arent 515 liggen in de merrielijnen van Van ‘t Geerland, waar naast de eigen fokkerij met zes merries ook een aantal hengstveulens wordt aangekocht – ‘geselecteerd op sportkwaliteiten’- om uit te groeien en op te leiden tot sportpaard. Ook Mees 497 heeft zo zijn opfok in Groningen gekregen.
Samen met paardenpartner Henriette Kleefman ligt de focus op het paard opleiden naar de Z-dressuur. ‘Ik geniet van het traject van veulen naar een goed opgeleid zesjarig paard, vooral bij hengsten is dat een prachtig proces’, geeft Fokkens aan. Dat hij daarbij hengsten aanbiedt op de eerste bezichtiging noemt hij ‘een bijvangst. Het gaat dan vooral om het Sterpredicaat.’

Deel dit bericht

Meer nieuws