Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Friese tuigpaarden bereiden zich voor op nieuwe seizoen

calendar_today 25 april 2023

Tijdens de oefendag/clubdag van Vereniging Het Friese Tuigpaard werd afgelopen zaterdag door een aantal leden een extra voorbereidingsmoment voor het komende tuigseizoen benut. In een aantal gevormde rubrieken showde men de paarden die we het komende tuigseizoen in de baan kunnen verwachten. Een aantal bekende gezichten passeerden de revue maar ook een aantal jonge, nieuwe paarden maakten hun eerste meters op het concoursveld. De oefendag werd gehouden bij Manege Gaasterland in Harich. De rubrieken werden beoordeeld door jurylid Siebren Kalsbeek uit Terherne.

Nieuwe deelnemers

Tijdens de oefendag waren er deze keer ook weer een aantal personen die voor hun tuiglicentie gingen. In dit geval waren het drie jonge dames die cum laude slaagden voor de theorie en ook in de praktijk konden laten zien netjes een paard rond te kunnen sturen. De aanvulling van deze drie dames maakt dat er nu zo’n twintig personen zijn geslaagd voor de tuiglicentie de afgelopen maanden.

Young Riders

Uit de groep geslaagde personen voor de rijvaardigheid komen een groot aantal jonge rijders die de intentie hebben dit jaar te gaan beginnen in de tuigsport. De Young Riders competitie is daar een goede instap voor. Tijdens de oefendag was er ook extra aandacht voor de Young Riders, mede ook omdat daar een aantal tussen zaten die ook deelnemen aan de extra ingevoerde tuiglessen voor Young Riders, gegeven door Age Okkema en Jelmer Chardon. Tijdens deze oefendag kon men het geleerde netjes in de praktijk brengen en werden de jongeren ook nog met raad en daad bijgestaan voor, tijdens en na de wedstrijd.

De eerste officiële meetellende wedstrijd voor winstpunten zal komende donderdag tijdens Koningsdag plaatsvinden in De Bilt. Kijk voor de volledige wedstrijdkalender op: www.friesetuigpaard.nl

 

Deel dit bericht

Meer nieuws