Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Friesian Talent Cup: Halve finale geen instructiedag

calendar_today 8 december 2023

Zaterdag 16 december wordt de halve finale van de Friesian Talent Cup georganiseerd in de Diamanthal in Balkbrug. Werd voorgaande jaren de halve finale nog gereden in de vorm van een instructiedag, deze editie rijden de deelnemers weer een proef.

Protocol mee

Voorzitter Wendy van der Veen vertelt; ‘de halve finale is weer een proef om een meer uniforme beoordeling te kunnen geven. Na de proef krijgen de deelnemers nog tips en tricks met een toelichting van de jury.’ Hiermee wordt ook tegemoet gekomen aan de wens van de deelnemers om weer een protocol te ontvangen na afloop van hun proef. Ook de finalisten zullen een protocol met feedback ontvangen, echter zonder plaatsing of cijfers.

44 paarden

In totaal verschijnen er 44 jonge Friese paarden aan de start in Balkbrug. Juryleden Kim Jacobi en Joyce Haaijer zullen de 23 merries en 21 hengsten en ruinen beoordelen. De acht beste deelnemers bij de merries en de acht beste deelnemers bij de hengsten en ruinen gaan door naar de allerlaatste finale in Leeuwarden.

Klik hier voor de startlijst van de FTC halve finale op zaterdag 16 december

Deel dit bericht

Meer nieuws