Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Gouverneur (Nane 492) en Harmina prolongeren titel in HorsefitshopYFDC

calendar_today 9 juli 2023

Harmina Holwerda en Gouverneur fan ‘t Hertefean (Nane 492 x Rindert 406) – stamboeknaam Germ B.- zijn kampioen geworden bij de vijfjarigen in de Horsefitshop Young Friesian Dressage Competitie op zondag 9 juli in Tolbert. De beste merrie in deze leeftijdsklasse was Black Beauty Stables Hanna – stamboeknaam Hanna K. AA– (Uldrik 457 x Aan 416) die door Marell Hilberts werd gepresenteerd.

Winnend van de sjees naar de dressuurring

Gouverneur kon zijn prima uitgangspositie in de competitie op zondag verzilveren met de beste finaleproef die 78,08% opleverde. Daarmee prolongeerde de alleskunner zijn titel van vorig jaar toen hij kampioen bij de vierjarigen werd. Een paar dagen voor de finale beleefde de hengst nog zijn primeur voor de sjees en wist met Sybren Minkema te winnen. De toch al flinke palmeras van Gouverneur is daarmee nog weer verder uitgebreid.

Zilver voor Hielke 530

Het zilver in deze klasse met acht finalisten was voor KFPS stamboekhengst Hielke 530 die met Marsja Dijkman de tweede beste finaleproef reed in Tolbert. Jelmer Ketelaar kwam vervolgens in het klassement op de derde plek met De Mersken Ilja – stamboeknaam Ilja fan Bloemhof – die ook nog in de voorrijdagen meerijdt om een plek te bemachtigen in het Centraal Onderzoek. Op de zesde plek kwam de beste merrie: Hanna en Marell Hilberts die daarmee haar tweede prijs deze dag binnenhaalde.

 

Meer nieuws