Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

GPD Aron is de nieuwe ereklasse-kampioen

calendar_today 10 september 2023

Tijdens outdoor Tolbert, afgelopen zaterdag, werd het ereklassekampioenschap voor de sjees verreden. Een kampioenschap wat aanvankelijk op CH Rijs geprogrammeerd stond, maar daar niet door kon gaan vanwege de dikke onweersbuien.

Zeven titelkandidaten

Het ereklasse kampioenschap kende zeven strijders. Vijf daarvan waren ereklasse paarden en GPD Aron (Jouwe 485) met Augustinus Hoekstra en Dietmer fan ‘e Ridderdijk (Omer 493) met Age Okkema kwamen vanuit de limietklasse mee. Deze beide paarden hebben beide elk minimaal drie keer een limietklasse gewonnen en dat gaf hen een ticket voor dit ereklassekampioenschap. GPD Aron won er maar liefst zes het afgelopen seizoen en dat geeft wel aan dat de juryleden hem het hele jaar al goed in de picture hadden. GPD Aron is een heel sterk bewegend paard, wat heel ruim en krachtig kan gaan. Hij begon de wedstrijd dan ook sterk. Hij kan het echter niet echt goed volhouden, maar de geziene momenten van de juryleden waren overtuigend genoeg voor hen om GPD Aron aan te wijzen tot nieuwe kampioen. Voor Augustinus is deze titel zijn eerste enkelspantitel. In 2021 werd hij al wel eens kampioen tweespan met ook nu GPD Aron in de hoofdrol, naast GPD Ward (Thorben 466).

Ook goed

In het kampioenschap ereklasse werd titelverdediger Jelle van der Kooi met Tjitte VDK (Andries 415) tweede. Zijn wedstrijd was het meest constant van allemaal. Het voorbeengebruik van Tjitte VDK was opvallend en sterk. Toch was hij deze keer iets minder flitsend dan andere wedstrijden. Age Okkema werd heel verdienstelijk derde met de betrekkelijk nieuwkomer Dietmer fan ‘e Ridderdijk, die nog maar pas enkele tuigwedstrijden in de benen heeft. De hengst begon ook sterk, met een goed front en houding, maar kon de wedstrijd nog niet krachtig genoeg volhouden. Jelte Hoekstra werd met GPD Ward vierde in het kampioenschap.

Bekijk de volledige uitslagen via deze link:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/

Deel dit bericht

Meer nieuws