Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Grandioos debuut

calendar_today 3 februari 2020

Voor mijn eerste column heb ik aan het begin van 2020 al meteen meer dan genoeg inspiratie opgedaan. De Hengstenkeuring was mijn vuurdoop als voorzitter van het KFPS. En wat voor vuurdoop: ik heb genoten, wat hebben we met zijn allen genoten!
In een uitverkocht WTC kwamen duizenden mensen de fantastische Friese paarden bewonderen. Veelzijdige Friese paarden die in alle mogelijke disciplines voorbij kwamen én garant stonden voor emotie. Ons Friese paard maakt heel wat los. De prachtige kampioen Matthys 504, de huldiging van Jasper 366, het Koninklijke lintje voor Frits de Jong en de Gouden-KFPS spelden voor Louise Hompe en Bert Wassenaar.
En wat te denken van de FRIESIAN PROMS, waarbij muziek en paardenacts voor een fantastische showavond zorgden. Voor het eerst waren ook deze twee avonden tot de laatste plaats bezet. Zaterdag was het grote hengstenfeest. Terwijl de tribunes vol zaten met onze eigen stamboekleden kon de hele wereld meegenieten via televisie en computer. Kortom: het waren drie fantastische dagen.
Hulde en dank aan iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen. Het is bijzonder dat we als (klein) stamboek zo’n groots evenement kunnen neerzetten. Naast onze kundige en betrokken mensen op kantoor zijn het ook de vele onmisbare vrijwilligers die dit mogelijk maken. Ik wist het eigenlijk al wel, maar het werd me in Leeuwarden nog eens extra duidelijk hoeveel mensen ons Friese paard en het stamboek een warm hart toedragen.
De Hengstenkeuring was voor mij ook het uitgelezen moment om kennis te maken, bij te praten en met elkaar van gedachten te wisselen. Zeker ook met de buitenlandse leden en hun bestuursvertegenwoordigers. Voor hen is de Hengstenkeuring de perfecte aanleiding om naar Nederland te komen.
Ons Friese paard verbindt en de betrokkenheid bij ons stamboek is, ook op grotere afstand, enorm. Juist die grote betrokkenheid maakt ons stamboek en de vele evenementen die we organiseren tot een succes.
Als nieuwkomer is me overigens ook al wel een aantal zaken opgevallen binnen onze organisatie. Daarover ga ik in gesprek met bestuur, directie en ledenraad. Om ervoor te zorgen dat we het succes niet alleen blijven vermenigvuldigen, maar vooral ook samen delen.

Wiebe Wieling
Voorzitter KFPS

Deel dit bericht

Meer nieuws