Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Hengstenselectie in de VS: drie hengsten naar de voorrijdagen

calendar_today 19 november 2023

De HKC heeft op zaterdag 18 november in Amerika drie jonge hengsten aangewezen voor de voorrijdagen. Met het aanwijzen van Remington in het westen van Amerika komt het aantal aangewezen hengsten in Amerika op vier.

Sepke van de Meerbos (Tiede 501 x Bikkel 470) is nog een jeugdige hengst met een edel hoofd en sterk in de bovenlijn. Hij heeft goed beenwerk. ‘Zijn stap is ruim en soepel door het lichaam, in draf is hij opwaarts en met een goed achterbeen.’ Sepke is in eigendom van Lisa en Kai Zijlstra, de hengst is gefokt door Martin Dreissen uit Erp. De moeder van Sepke is Anke fan Meren-State Ster (Bikkel 470 x Tsjalle 454), stam 50.

Ouren fan North Ster (Tsjalle 454 x Sipke 450) is een langgelijnde en sterk gebouwde hengst, licht Piet Bergsma toe. ‘Hij heeft een goede stap en een voldoende gedragen draf.’ Ouren is gefokt en in eigendom van Lana en Megan Markey uit Wausau, Wisconsin en hij komt uit een merriestam 187. Zijn moeder is de dertienjarige Ibeltsje fan North Ster Kroon AA (Sipke 450 x Wicher 334), gevolgd door de Ster Preferente Heike (Wicher 334 x Jakob 302), die ook in Amerika werd geboren. De volgende moeder is Martzen út Terherne Ster Preferent (Jakob 302 x Jurjen 303).

Ook Hilbrân fan North Ster (Wybren 464 x Sipke 450) is gefokt bij Lana en Megan Markey en inmiddels in eigendom van Roger en Dana Hartle. De hengst komt uit merrielijn 2, zijn moeder is Lyren fan North Ster Model AA (Sipke 450 x Teunis 332), zijn vader Wybren 464 (Feike 395 x Wicher 334), die ook door de familie Markey werd gefokt.
Hilbrân is een een grote hengst die wat zwaar in de voorhand is, beschrijft Piet Bergsma. Hij is wat neerwaarts, maar correct gebouwd en met een voldoende stap en draf. Mede omdat hij een zoon is van Wybren 464 krijgt hij een kans in het hengstenselectietraject.

 

Meer nieuws