expand_more
search

Herkansing verplaatst naar 18 juni in Harich

calendar_today 3 juni 2024

De herkansing voor de jonge hengsten is verplaatst naar 18 juni bij Manege Gaasterland in Harich. Deze herkansing stond gepland op 21 juni in Wergea.

Wat houdt de herkansing in?

De herkansing bestaat uit drie onderdelen: een presentatie onder het zadel of aangespannen, een beoordeling van het exterieur aan de hand en een veterinair klinische keuring. Na elk onderdeel bepaalt de Hengstenkeuringscommissie (HKC) of de hengst doorverwezen wordt naar het volgende onderdeel.
Op basis van een volledige beoordeling van alle onderdelen kunnen hengsten door de HKC worden aangewezen voor de voorrijdagen. De voorrijdagen bestaan uit drie dagen, de herkansing geldt voor deze hengsten als eerste voorrijdag.

Voorbereiden op de herkansing

Hengsten die deelnemen aan de herkansing moeten voor de herkansing voldoen aan de sperma en röntgen eisen. Een spermarapport is maar 12 maanden geldig, daarna moet de hengst opnieuw een voldoende spermarapport inleveren. Als de hengst al een voldoende röntgenrapport heeft en die is goed dan hoeft het röntgenonderzoek niet opnieuw gedaan worden.

Deel dit bericht

Meer nieuws