Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Hippiade kampioenen: Ito met tweespan Marjet en Sofie (Jerke 434), zilver voor Udo en Its (Hessel 480)

calendar_today 15 augustus 2023

Op de Hippiade mennen op dinsdag 15 augustus is Ito Werkman met zijn ‘halve’ span Friese paarden kampioen geworden bij de tweespannen. Udo de Haan met Its fan de Kressers Ster AA (Hessel 480 x Bartele 472) werden reservekampioen in het Z.

Udo de Haan met Its fan Kressers (Foto: Johanna Faber)

Sterke finaleproef van Udo en Its

Na de overwinning in de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen kunnen Udo en Its nog eens nationaal zilver aan hun palmeras toevoegen. In de finaleproef reden ze zich met 70,417% naar het reservekampioenschap op slechts 0,3% van de winnaar.  Een prachtige prestatie van hen in Ermelo.

Vierde keer goud voor Ito en zijn tweespan

En dat gold ook voor Ito met zijn tweespan Marjet (AraboFries) en Sofie N Sport A (Jerke 434 x Brandus 345). Zij stonden meteen al op kop en hielden in de finaleproef deze positie vast. Voor de achtereenvolgens vierde keer gingen ze als Nederlands kampioen naar huis. In 2019 en 2021, 2022 haalden ze ook al het Hippiade kampioenschap binnen.
Bij de tweespannen was er ook nog brons voor een Fries duo. Wito Mink en Bauke (Monte 378 x Nanno 372) en Harley S (Stendert 447 x Pier 448) werden derde met hun M-proef.

Ook nog brons voor Udo met Jolene

Voor Udo de Haan was de koek hiermee nog niet op. Hij haalde met Jolene S.A. (Markus 491 x Beart 411), alweer na een sterk gereden finaleproef, het brons binnen in de klasse L. De klasse waarin Leslie Agricola met Hidde fan Skarren (Markus 491 x Andries 415) zesde werd, Cees de Haan met Jouk fan ‘e Sylhoanne (Tymen 503 x Ielke) zevende, gedeeld met Ria Hettinga en Iisvrouwe van Stal Redia (Jehannes 484 x Jisse 433).

Oukje en Renate net buiten het podium

Het was voor de Friese paarden een mooie dag in Ermelo waar het mennen als eerste onderdeel op het Hippiade-programma staat. In de klasse ZZ kwam Renate Roling met Oukje fan it Hiem DL (Tsjalle 454) op de vierde plaats, een prachtig resultaat na twee kampioenschappen op een rij. In dezelfde klasse reed kersvers kampioen in de mencompetitie Ria Hettinga met Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454 x Brend 413) naar plek negen. In de Z eindigden Wilma Reijenga en Jonas van de Miedweg (Maurits 437) op een vijfde plek.

Sterke klasse M

In de klasse M verschenen drie combinaties met Friese paarden aan de start. Liesbeth van de Wal-Haanstra haalde met Aat van de Wolwarren Ster AA (Haike 482 x Leffert 306) de hoogste score en een zesde plaats, met slechts een klein verschil met de nummer één. Het was dus spannend in deze goed gevulde klasse. Karin Vermeulen en Bente (Wolfert 467 x Andries 415) eindigden op plek zeven en Gerda Grijpstra mat Claus ‘fan Panhuys’ (Jasper 366  x Ulbert 390) werd negende

Jetske en Fennie vijfde in de B

In de klasse B ging Jetske Broos met Fennie V. (Bente 412 x Olof 315) lekker uit de startblokken in de eerste proef, maar daalde wat in het klassement na haar finaleproef. Uiteindelijk haalde ze een mooie vijfde plek. Wilma Reijenga kwam met Guusje fan Westermeer (Maurits 437 x Beart 411) in de baan en haalde een negende plaats.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws