Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

HK Nieuws: Boet 516 bijt het spits af richting de kampioenskeuring (met video)

calendar_today 13 januari 2024

En we zijn los! Boet 516 en Wibout 511 hebben zich als eerste geplaatst voor de kampioenskeuring jonge hengsten tijdens de KFPS Hengstenkeuring 2024 op zaterdag 13 januari in het WTC in Leeuwarden. De hengsten wisten het publiek meteen enthousiast te krijgen tijdens hun rubriek; goedgekeurd vanaf dekseizoen 2019 en 2020.

Droom

Juryvoorzitter Sabien Zwaga kwam superlatieven te kort om de op kop geplaatste hengst te beschrijven. ‘Boet 516 is een droom van een hengst, met een uniek hoofdje en sierlijke belijning. Hij stapte met ruimte en takt en met rust heeft hij veel ruimte in zijn voorbeen.’ Wibout 511 mag ook naar de kampioenskeuring, zo maakte Sabien Zwaga bekend. ‘Een hele eervolle plek, hij wordt elk jaar sterker – elk jaar beter.’ De negenjarige hengst liet een goede presentatie zien in draf met een sterk achterbeen.

Deel dit bericht

Meer nieuws