Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

HK Nieuws: Herre 524 en Gosse 526 nek aan nek naar de kampioenskeuring

calendar_today 14 januari 2023

Beide goedgekeurde Nane 492-zonen Herre 524 en Gosse 526 mogen door naar de kampioenskeuring na sterke presentaties in rubriek 7. De algemeen kampioen van 2022, Herre 524, liet een vlijtige stap en zeer sterke draf zien wat hem de koppositie opleverde in het WTC.

Mooi in gegroeid

Juryvoorzitter Sabien Zwaga is vol lof over deze rubriek jonge hengsten: ‘de ene komt vandaag wat beter uit de verf dan de andere, maar wat een mooie groep jonge hengsten met veel rasuitstraling!’ Runner up Gosse 526 kreeg complimenten voor zijn ontwikkeling zowel in vorm als conditie en liet een sterke stap en veel voorbeen in draf zien. Op een derde plek stond Hilbrand 525, een langgelijnd paard met een fraaie voorhand. De hengst mag wat meer rust vinden in de stap, maar heeft veel balans in draf. Daarna kwam Alger 522, een hengst met veel rasuitstraling die stapt met takt en ruimte en draaft met veel zweefmoment. Hekkensluiter was Faust 523 is echt een vaderdier, imponerende hengst die zijn ritme niet kon vinden in de ring maar uitblinkt in de sport.

Deel dit bericht

Meer nieuws