expand_more
search

HK Nieuws: Jimte 533 en Hildwin 528 beleven weergaloze première in het WTC (met video)

calendar_today 14 januari 2023

Het was dan wel de eerste keer dat de stamboekhengsten goedgekeurd vanaf dekseizoen 2023 hun talenten in het WTC mochten tonen, maar Jimte 533 en Hildwin 528 liepen alsof ze dit dagelijks doen en werden daarmee aangewezen voor de kampioenskeuring.

Groeien in de piste

‘Deze jonge hengsten moeten af en toe nog wat groeien in hun presentatie in de piste, sommigen kampten met wat spanning en dat heeft zijn uitwerking op de stap’, begon Sabien Zwaga haar beoordeling. ‘Langgelijnde Jimte 533 stapte opvallend goed, en bleef goed stappen, daarnaast heeft hij veel gemak en souplesse in draf.’ Hildwin 528 had iets meer spanning de stap maar blonk uit in schakelend vermogen en afdruk in draf en heeft daarnaast veel uitstraling. De sterkgebouwde Jorke 532 viel op vanwege zijn goede bovenlijn, terwijl Kees 531 een heel spectacualair voorbeen liet zien.

Luxe en rasuitstraling

Na Kees 531 kwam Hielke 530, een hengst met veel rasuitstraling, mag meer overtuigen in stap maar blinkt uit in zijn draf. Luxe en moderne Kanne 534 had wat last van spanning in de piste waardoor hij wat meer ruimte in stap, en balans in de draf mocht tonen. Hilbert 529 sloot deze rubriek af met een fraai silhouette en een actieve, taktmatige stap.