Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Horses2fly dressuurcompetitie: dubbelslag voor Leslie en Loïna

calendar_today 11 oktober 2023

De Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur is in het weekend van 7 en 8 oktober van start gegaan in Tolbert. Het weekend van de Vrienden van het Friese paard 2.0 werd goed besteed met een selectiewedstrijd waar ruim 70 combinaties aan de start verschenen.

Z1: Nathalie en Ziezo en Bodien en Matsje

In de gecombineerde klasse Z1/Z2 kwamen maar liefst 16 combinaties in de baan. De hoogste score was voor Nathalie Vorenhout met Ziezo van Zomerstaete (Hessel 480), met Bodien Grijpstra en Matsje BV (Gjalt 426) op een tweede plek, gevolgd door Marrit de Vries met Bente fan Brouwers Hiem (Norbert 444) en Iris Sijtsma met Fedde vân de Pole (Meinte 490). In de tweede proef kwamen Bodien en Matsje op kop, gevolgd door Noël Lap met Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469). In de ZZ-Licht was de bezetting niet groot, maar wist Joyce Dekker met Tetse fan Bloemhof (Tsjalle 454) de meeste punten bij elkaar te rijden.

M2: Esmeray en Bram en Jenna en Marrit

Een aantal ruiters kiest voor het rijden van één proef en daarmee zijn verschillende winnaars te noemen. Zo wist Esmeray Ijbema met Florian Bram P.E. (Tsjalle 454) in de M2 de hoogste score te halen met Marin Folkertsma met Helmes van het Hoksent (Adel 357) op plek twee en Jenna Boes met Marrit fan de Klaster (Andries 415) op de derde plek, terwijl Jenna en Marrit de tweede proef op hun naam schreven met Iris de Jong met David (Gerben 479) op de tweede plaats.

M1: winst voor Kim en Doutzen en Eline en Hedde

In de M1 kwamen de zeven combinaties twee maal uit in een proef. Kim Ellens en Doutzen D.J. (Tsjalle 454) won en datzelfde geldt ook voor Eline Woudstra die met Hedde EM (Meinte 490) ook een proef op haar naam schreef. In de andere proef werden Eline en Hedde tweede, gevolgd door Sandra Feenstra met Stal Hettinga’s Djurre (Eise 489), die de tweede proef de tweede plaats bezette.

L2: top 3 wisselt van positie

In de L2 tekent zich al een mooie strijd af, en het is nog maar de eerste wedstrijd. Jantine Slingerland met Itty Hinke fan de Mersken (Rommert 498) haalde met 70,5% de winst in één proef. Monique Brandsma – Van der Meij en Imre S.R. (Menne 496) werd tweede met 1% verschil, en daar achter volgde Leslie Agricola met Juffrouw P. (Sipke 450) met nog eens 1%. In de tweede proef ging het ook tussen deze drie, maar dan in de andere volgorde. Monique en Imre werden eerste met 74,8%, Leslie en Juffrouw volgden op enige afstand en derde werd Jantine Slingerland met Itty Hinke.

L1: dubbelslag voor Leslie en Hidde

In de L1 kwam Leslie Agricola aan de start met Hidde fan Skarren (Markus 491) waar ze ook niet onverdienstelijk mee tuigt. Leslie pakte de koppositie, met Amerins de Leeuw en Kris G. fan ‘e Rydwei (Menne 496) op de tweede plek en Carlijn Bellinga met Faylinn W.A.B. (Alwin 469) op de derde plek. In de tweede proef was het wederom Leslie die de kop innam. Henriette Kleefman met Stal van ‘t Geerland Zetske (Jasper 366) werd tweede, Carlijn Bellinga met Faylinn behield met een derde plek mooi de aansluiting. Amerins en Kris werden vierde.

B: Loïna tweemaal met Jelkje op kop

Met 17 starts was de B de meest populaire klasse. Ook daar stond één amazone twee maal op de eerste plaats: Loïna Hoekstra met Jelkje (Markus 491). Geeske Dijkstra en Imke fan ‘e Horne Zathe (Aarnold 471) werd tweede en in de andere proef vijfde. Ook Linda Wester-Visser werd met Ferre Fan HovenierWester (Eise 489) tweede en in de andere proef vijfde. Linda en Ferre doen ook succesvol aan het tuigen. Nynke Otter met Linda BCR settelde zich op de derde en de vierde plak.

Totaal 14 selectiewedstrijden

De eerste punten zijn binnengehaald van de competitie met 14 selectiewedstrijden door het hele land en met de finale tussen 16 en 18 februari 2024 in Sonnega.

Klik hier voor de totale uitslag.

 

Meer nieuws