Vanaf vanmiddag zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

IBOP : Hobke (Markus 491), Imke (Felle 422) en Baukje (Epke 474) Kroon

calendar_today 24 maart 2022

De IBOP van donderdag 24 maart leverde voor drie merries het Kroon predicaat op : Hobke v.d. Peesterhoeve Kroon AA (Markus 491 x Norbert 444), Imke v.h. Vechtdal Hoeve Kroon AA (Felle 422 x Sape 381) en Baukje T. van Sessing Kroon AA (Epke 474 x Time 398).

Daarnaast waren er twee triple A scores; Farah Diba fan ‘e Grupstal Ster (Eise 489 x Norbert 444) haalde 82,5 punten in de rijproef en Wende van de Zunne Kroon (Alwin 469 x Beart 411) haalde 82 punten in de menproef en verhooogde daarmee haar AA naar AAA predicaat.

Mooi actief beeld bij Hobke

Hobke werd Kroon dankzij een AA-score onder het zadel met Sabine van de Loenhorst. De merrie, gefokt door Jaap Ekhart en in eigendom van mevr. H.B. Huitink-Tempelaar kreeg 79 punten, met een 7,5 voor galop en houding&balans en impuls. ‘Een mooi actief beeld met voldoende techniek en kwaliteit in alle drie de gangen’, aldus aldus Gotien Sipma die vandaag samen met Hergen van Hall het beoordelen op zich nam.

Imke een 8 voor draf, Baukje een 7,5 voor stap

Het tweede Kroonpredicaat was voor de nummer twee van de Friesian Talent Cup 2022: Imke v.h. Vechtdal Hoeve, gereden door Ingeborg Klooster en gefokt door J.G.M. Kloppenburg. De merrie, die nu in eigendom is van Lee-ann Kloppenburg liep naar 78,5 punten met een 8 voor haar draf. Last but not least was er een Kroonpredicaat voor Baukje T. van Sessing, die in een menproef werd voorgesteld door Henk Hammers. De Epke 474 nakomeling, gefokt door de broers Martin en Paul Tanck en in eigendom van H. Lieshout, behaalde 78,5 punten met een 7,5 voor haar stap en impuls. ‘Baukje heeft een mooie houding en veel techniek in de benen. Vooral ook haar ruimte in stap valt op.’

Farah Diba van nature veel balans en schakelend vermogen

Farah Diba, in eigendom van Marit van Ingen Schenau uit Duitsland, legde al eens eerder een IBOP af die goed was voor 78,5 punten, maar deze keer was het de triple A score voor de Eise 489-nakomeling, gereden door Jelmer Ketelaar. ‘Wat een compleet paard met heel veel houding en techniek, wat van nature zichzelf met veel balans draagt en gemakkelijk schakelt in zowel de draf als de galop. De stap is correct en voldoende maar wellicht nog wat minder overtuigend dan de andere gangen.’

Drie keer is scheepsrecht voor Wende

‘Oude bekende’ in het tuig Wende van de Zunne, voorgesteld door Henk Hammers en in eigendom van Rosanne Palermo in de Verenigde Staten, legde al twee keer eerder een IBOP proef af, waarbij ze steeds wat omhoog klom in de punten. Vandaag was het volgens Gotien Sipma dankzij haar ‘veel tritt en techniek in draf en haar bergop en in balans galopperen’ dat de Horses2Fly KFPS Tuigkampioen 2020 haar triple A score mee naar huis mocht nemen na haar menproef.

In totaal verschenen er 21 combinaties in Wargea in de baan. Zes voor een menproef en 15 voor de rijproef. Totaal elf paarden haalden 77 of meer punten.

Klik hier voor alle uitslagen van de IBOP in Wergea op 24 maart 2022