Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

IBOP Warga : AA voor Aeltsje (Hessel 480), Lys (Omer 493) en Xandra (Norbert 444)

calendar_today 8 juni 2023

De IBOP in Warga leverde op donderdag 8 juni voor drie merries een AA score op. De hoogste score haalde Aeltsje fan Klaiterp Ster AA (Hessel 480 x Teeuwis 389) die met haar rijproef 81 punten verdiende.

Aeltsje met veel achterbeen

Juryleden Gotien Sipma en Kristel van Duuren-Bodewes kregen in totaal vijftien combinaties in de baan, waarvan twaalf onder het zadel en drie voor de wagen. De hoogste score was voor Aeltsje, die fijn werd voorgesteld door Ludo van de Weide. De merrie gefokt en in eigendom van Jan Wietse de Boer en Emma van der Woude uit it Heidenskip, is een nakomeling van de welbekende Wealtsje A. Model Preferent Prestatie A (Teeuwis 389) en maakte indruk met haar lichaams- en achterbeengebruik en de juryleden gaven haar op vier onderdelen, waaronder haar draf en galop, een 7,5.

Sterk dravende Lys

Ook voor Lys Birkemose Ster AA ( Omer 493 x Jasper 366) was er een mooie score van 80 punten, waarmee zij het AA predicaat behaalde. De vierjarige merrie, gefokt door Lisbet Schachtschabel uit Denemarken en in eigendom van Zomerstaete B.V. uit Mijnsheerenland, is de vijfde nakomeling van de merrie Neltsje F. Kroon Preferent Prestatie AA (Jasper 366) die een AA notering achter haar naam mag zetten. Lys viel op door haar goede draf en  souplesse in haar lijf, waar ze beide een 7,5 voor kreeg.

Vlijtige Xandra

Xandra van Marksate Ster Sport AA (Norbert 444 x Teeuwis 389), gefokt door Mts. Hofstee uit Gorredijk en in eigendom van de familie van Westervoort uit Lippenhuizen werd gecomplimenteerd met haar ‘lekker actieve draf’ en liep naar een score van 78,5 punten met een 7,5 voor onder andere haar draf en galop.

Klik hier voor de volledige uitslag van de IBOP op 8 juni Warga.

Meer nieuws