Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

IBOP Warga: Drie nieuwe Kroonmerries met topscore voor Wens (Alke 468)

calendar_today 23 februari 2023

Tijdens de IBOP in Warga op donderdag 23 februari heeft Wens fan ’t Surcheroord Kroon AAA (Alke 468) dankzij een topscore van maar liefst 84 het Kroonpredicaat ontvangen. Ook Jenneke fan Dulve Kroon AA (Tiede 501) en Lente fan ‘e Ridderdijk Kroon AA(Alwin 469) gaan na vandaag als Kroonmerrie door het leven.

Drie keer een acht

De achtjarige Alke 469 nakomeling Wens fan ’t Surcheroord, gefokt en in eigendom van R.  Alkema uit Zurich, liet een hele sterke verrichting zien onder het zadel. De merrie, die werd voorgesteld door Ludo van der Weide, zag haar draf, balans en impuls beloond worden met een acht. De mooie score van 84 punten zorgde voor een AAA notering waarmee ze haar A notering van eerder dit jaar sterk verbeterde.

Goed begin voor Jenneke

Jenneke fan Dulve Kroon AA (Tiede 501) is nog maar net vier jaar en werd afgelopen September voorlopig Kroon verklaard op de Centrale Keuring. De merrie, gefokt en in eigendom van Gabriëlle van Tilborg, wist dankzij een correct menproef met Age Okkema aan de leidsels haar predicaat om te zetten naar definitief Kroon.

Ook Lente snel Kroon

Hetzelfde traject doorliep de vierjarige Lente fan ‘e Ridderdijk Kroon AA (Alwin 469). De merrie, gefokt en in eigendom van Mevr. A. Duiven-Lettinga, kreeg ook afgelopen jaar het Voorlopig Kroon predicaat in Harich. Haar menproef, wederom met Age Okkema op de bok, werd beoordeeld met 77 punten waardoor Lente zich nu Kroonmerrie mag noemen.

Mooie scores voor Geartsje en Jibbe

In totaal werden er 12 paarden in Warga beoordeeld door Gotien Sipsma en Jos van der Wal. Zeven paarden wisten 77 punten of meer te scoren. Geartsje fan Bokkum (Jurre 495) wist met Heleen de Haas in het zadel naar 80,5 punten te lopen en Jibbe L. scoorde 79 punten voor zijn menproef met Udo de Haan.

Klik hier voor alle uitslagen van de IBOP in wergea op 23-02-2023

Meer nieuws