Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

IBOP Warga: Kroon voor Malou (Tiede 501), Desiree (Nane 492), Olga (Jehannes 484) en Lisa (Tjebbe 500)

calendar_today 25 januari 2024

De eerste IBOP van het jaar leverde op donderdag 25 januari in Warga een viertal nieuwe kroonmerries én een aantal monsterscores op. De hoogste dagscore was voor Marije Ynskje S Ster (Jehannes 484 x Dries 421) en Moike Unique fan ‘e Rijwei Ster (Tjebbe 500 x Tsjalle 454) . De vierjarige merries liepen beiden onder het zadel naar 85,5 punten.

Paarden om blij van te worden

Juryleden Corrie Rave en Ito Werkman ‘konden wel punten kwijt’ aan Marije Ynskje en amazone Sandra de Groot. ‘Dit is een paard waar we blij van worden’, begon Corrie Rave de beoordeling. ‘Wat een afdruk en ruimte in al haar gangen.’ Dit kwam dan ook terug in de cijfers waarbij de FTC finalist, gefokt door A.Steenbeek-Douma uit Vegelinsoord en in eigendom van J.Steenbeek uit Joure, tweemaal een 8 scoorde en zelfs een 8,5 op haar draf.
Ook Moike Unique fan ‘e Rijwei Ster (Tjebbe 500 x Tsjalle 454) wist met Jelmer Ketelaar naar een dikke AAA score te rijden. Alweer een FTC finalist, gefokt en in eigendom van I. de Vries uit Oosterwolde, kreeg op maar liefst vier onderdelen een 8 op haar protocol. ‘Een heerlijk fris, jong paard waar eigenlijk nu al het talent van afspat’, aldus Corrie Rave.

Megadraf

De kampioen van de afgelopen Friesian Talent Cup Malou vom Friesenhof Altmark Kroon AAA (Tiede 501 x Wolfert 467), gefokt en in eigendom van D.& P. Elling uit Klötze, gaat sinds vandaag als Kroonmerrie door het leven. Ook bij haar kon de jury mooie punten en fijn commentaar geven. ‘Malou is een paard met heel veel kwaliteit, ze heeft veel ruimte en souplesse en dat komt terug in alledrie de gangen maar vooral bij haar mega stap, veel schoudervrijheid en ruimte en door het lijf, zo zien we het niet vaak.’ Met amazone Marijke Boelen in het zadel kwam de combinatie op een score van 84 punten.

Deense Desiree

Desiree af Fynbo Kroon AAA (Nane 492 x Norbert 444) liep vorig jaar al een IBOP rijproef die goed was voor 75 punten, maar vandaag liet ze in het tuig met Sybren Minkema aan de leidsels zien dat ze veel meer waard was. De zevenjarige Deens gefokte merrie liep naar een score van 83 punten die haar niet alleen het AAA predicaat opleverde maar ook Kroon maakte. De merrie kreeg complimenten voor haar houding, balans en gedragenheid waarbij ze de gehele verrichting ‘aan’ stond.

Desiree af Fynbo Kroon AAA (Nane 492). Foto: Johanna Faber.

Opwaarts en souplesse

Met Corina van den Bunt in het zadel liep ook Olga v/d Bokkefarm Kroon AA (Jehannes 484 x Beart 411) van Cor en Nel Beentjes uit Heiloo vandaag naar het Kroonpredikaat. ‘Een gewoon goede presentatie’ vond Corrie Rave. ‘Mooi opwaarts en stabiel en heel fijn voorgesteld.’ Olga en Corina behaalden 77 punten voor hun rijproef. De vierde merrie die sinds vandaag Kroon achter haar naam mag zetten is Lisa fan ‘e Ridderdijk Kroon AA (Tjebbe 500 x Wytse 462) van de familie Duiven-Lettinga uit Hartwerd. Met Age Okkema aan de leidsels liep de vijfjarige merrie naar 79 punten waarbij ze complimenten kreeg voor haar ruimte en souplesse in beweging en een 8 kreeg op haar impuls.

Mooie scores

in totaal kwamen er 18 paarden in de baan bij de WB Stables waarbij 10 paarden een AA of hoger scoorden. Klik hieronder voor de volledige uitslag van de IBOP in Warga op donderdag 25 januari.

Uitslag IBOP 25-01-2024

Deel dit bericht

Meer nieuws