Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

IBOP Wergea: Driemaal Kroon voor Laura (Tymen 503), Lyske (Omer 493) en Faya (Beart 411).

calendar_today 23 november 2023

De IBOP in Wergea op donderdag 23 november heeft voor drie merries het Kroonpredicaat opgeleverd. Laura van het Middengras Kroon AAA (Tymen 503 x Jisse 433) behaalde een score van 83,5 punten die haar naast de titel Kroon ook een AAA bezorgde. Ook Lyske fan ‘e Ridderdijk Kroon AA (Omer 493 x Eibert 419) en Faya van de Klei Kroon AA (Beart 411 x Tsjalke 397) gaan voortaan als Kroonmerries door het leven dankzij scores van respectievelijk 79 en 79,5 punten.

Sterk dravende Laura

De vierjarige Laura van het Middengras, gefokt door J.A. Ammerlaan uit Maarssen en in eigendom van Mevr. Duiven-Lettinga uit Hartwerd, kreeg maar liefst driemaal een 8 op haar protocol onder andere voor haar draf, souplesse en impuls. Juryleden Corrie Rave en Kristel Bodewes-van Duuren waren zeer te spreken over merrie die werd voorgesteld door Jelmer Chardon; ‘overduidelijk een zeer ijverige merrie, die heel veel wil gaan. Ze heeft een heel mooi voorbeen gebruik en een goed, ondertredend achterbeen.’

Succesvolle menproeven

Juryleden Corrie en Kristel kregen in totaal 15 paarden te beoordelen in Wergea, negen onder het zadel en zes aangespannen. Vooral de aangespannen paarden lieten mooie verrichtingen zien vandaag waarbij 5 merries 77 punten of hoger scoorde. Zo ook Lyske fan ‘e Ridderdyk, gefokt en in eigendom van mevr. Duiven-Lettinga uit Hartwerd, met Age Okkema aan de leidsels. De ‘krachtige merrie met veel body’ liet veel ruimte zien in draf en haalde driemaal een 7,5 voor haar draf, balans en souplesse. De kersverse Kroonmerrie Faya van de Klei, gefokt en in eigendom van P. Braam uit Voorst en wederom met Age Okkema op de bok, had juist een mooi gesloten en opwaartse galoppade die haar een 8 opleverde, net zoals haar impuls.

81 punten voor Landheer

Ook onder het zadel werden fijne verrichtingen getoond waarbij Landheer Oet Oale Kloosterveen Ster AA (Rindert 406 x Olrik 383) van Mevr. G. Oldenburger-Wessels uit Hooghalen de hoogste score behaalde met 81,5 punten. De vierjarige ruin werd voorgesteld door Benjamin Bakker en viel op door zijn fijne proef die hem maar liefst vijf keer een 7,5 opleverde op zijn protocol, onder andere voor zijn stap en galop. De vierjarige Lise F. van de Sprong Ster AA (Markus 491 x Heinse 354) van Mevr. A van Kempen-Elberse uit Rijkevoort, deed ook goede zaken met Fleur van Kempen in het zadel. De merrie liep naar 80,5 punten in Wergea. Vier paarden reden onder het zadel naar 77 punten of meer, Jitsken Ster A (Nane 492 x Ulke 338) werd dankzij haar score van 76 punten definitief Ster.

Klik hier voor de volledige uitslag van de IBOP in Wergea op 23-11.

Deel dit bericht

Meer nieuws