Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Ilsa B. Ster (Jehannes 484) kampioen driejarige merries in Ambt-Delden

calendar_today 11 augustus 2021

De fokdag van fokvereniging ‘Twente Achterhoek’ van woensdag 11 augustus kende uitstekende rubrieken driejarigen. Negen driejarige merries werden Ster verklaard met een tweede premie, vier met een eerste premie. Meteen al in de eerste groep konden drie oranje rozetjes worden aangehangen door voorzitter van de fokvereniging Karin Hendriks.

Volle zussen van Tiede 501 en Meinte 490

Op kop liep de sierlijk belijnde Henrike van de Zunne (Alwin 469) van Henny en Marijke Vloedgraven. Henrike komt uit de fokkerij van Johan Onderdijk en is een volle zus van Tiede 501. Hun moeder Corrine Z. Ster (Loadewyk 431) werd hiermee Preferent. Ook een eerste premie voor Hiltsje van Coudenburgh (Nane 492 x Anton 343) van K.E. de Jong. De langgelijnde Hiltsje stapte ruim en taktmatig en imponeerde met haar draf. De volle zus van Meinte 490, Hanneke C. (Beart 411 x Anton 343) van fokker Gert Cent, scoorde een negen op de stap. ‘Zij benadert het fokdoel,’ verklaarde jury Sabien Zwaga. Hanneke, in bezit van Yvette Raquelle Pen, kreeg een eerste premie.

Negen voor draf

Ook in de derde groep driejarige merries konden de juryleden een cijfer negen toekennen, maar dan voor de draf. Die was voor Ilsa B. (Jehannes 484 x Rindert 406). Ilsa, gefokt door A. Brandsma en op stal bij Coen van de Belt, komt uit de Fan Fjildsicht-fokkerij uit stam 70, dat zegt wel genoeg. ‘Ilsa is sterk gebouwd en heeft veel statuur, eigenlijk is er verder weinig aan op te merken,’ aldus Sabien Zwaga. Dat extra liet Ilsa ook in de kampioensring zien, waardoor zij werd uitgeroepen tot kampioen van de driejarige merries. Henrike van de Zunne werd aangewezen als de reservekampioen van de driejarige merries.

Ilsa B. (Jehannes 484) met fokkers en eigenaren (Foto: Ingrid Truijens)
Deel dit bericht

Meer nieuws