Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Indoorkampioenschappen KNHS: beste klassering voor Nadia den Hollander en Uzes

calendar_today 8 maart 2019

De Friese paarden hebben zich prima gepresenteerd tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen L1, L2 en M1 op vrijdag 8 maart in Ermelo. Nadia den Hollander haalde met haar hengst Uzes (Aarnold 471) de hoogste klassering.

Mooie promotie Friese paarden

Nadia startte in de L1 dankzij het Friese regiokampioenschap dat ze met Uzes begin februari binnenhaalde. ‘Ik heb lekker gereden, maar ook hier en daar wat foutjes’, aldus Nadia over hun prestatie. Op het kampioenschap komen geselecteerden uit alle regio’s van Nederland. Uzes gedroeg zich ondanks zijn jeugdige 5-jarige leeftijd voorbeeldig en liet met zijn fraaie uitstraling een imponerende indruk achter, zo viel te beluisteren langs de ring. ‘Hij was lekker bij de les en fijn te rijden. Het was een hele mooie ervaring’, aldus Nadia die tevreden was met de score van 63,389%, goed voor een 19e plaats. ‘We hebben genoten en met de Friese paarden een mooie promotie voor ons ras gemaakt.’

Willemke in de L2, Sander in de M1

Er kwamen op vrijdag meer combinaties aan de start. In de klasse L2 wist Willemke van der Bij met Tetse fan Bloemhof (Tsjalle 454) in een heel sterk deelnemersveld 63,44% bij elkaar te rijden. In de M1 kwam Sander de Leeuw aan de start met SDL Pierskje (Pier 449) en liet precies 60% noteren, waarbij de jurywaardering uiteenliep van 56,333% tot en met 63,667%.

Nog meer dressuur kampioenschappen

Het Indoorkampioenschap in Ermelo wordt in meerdere weekenden verreden. Op 8 maart waren de klassen L1, L2 en M1 aan de beurt. Op 15 maart komen de hogere dressuurklassen in de ring, op 16 maart is de finale van de B-dressuur. Ook dan zullen er weer Friese paarden aantreden om het op te nemen tegen andere rassen.

Deel dit bericht

Meer nieuws