Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Jaring fan Galinga State (Ulbrân 502) kampioen hengsten Friesian Talent Cup

calendar_today 12 januari 2023

Tijdens de finale van de Friesian Talent Cup voor de hengsten en ruinen op donderdag 12 januari in Leeuwarden is Jaring fan Galinga State Ster AA (Ulbrân 502) tot kampioen gekroond. De hengst, in eigendom van Ted Kop Jansen en gereden door Hennie Roffel, pakte de titel dankzij zijn enorm schakelend vermogen en de fijne harmonie tussen paard en amazone, wat beloond werd met 82,5 punten.

Twee keer Ulbrân 502

Op de tweede plek eindigden Koop fan de Mersken AAA (Ulbrân 502) en Marieke Okkema, die samen met Age Okkema de hengst gefokt en in eigendom heeft. Koop kreeg complimenten voor zijn lichtvoetigheid en constante aanleuning, ook droeg de vierjarige hengst zich al met veel zelfhouding wat hem 78,5 punten opleverde. De derde plek was voor Jasper Ster (Alwin 469) en amazone Marijke Boelen, die een opvallende sterke galop liet ziet met veel sprong. Ook de gedragenheid van Jasper, in eigendom van R.J. Vos, werd geroemd en bezorgde hem een score van 76,5 punten.

Veel kwaliteit

Ook bij de hengsten en ruinen was het aanwezige jurycorps, bestaand uit Bart Bax, Kim Jacobi en Monique Peutz, zeer enthousiast over de deelnemende paarden. ‘Wat een kwaliteit hebben we vandaag gezien, alle acht paarden hebben stuk voor stuk veel talent en een mooie toekomst in de sport’, vertelde Monique. ‘Er was af en toe wat spanning aan het begin van de verrichting maar dat konden alle amazones zeer kundig oplossen.’

Klik hier voor de volledige uitslag van de finale hengsten en ruinen Friesian Talent Cup 2023.

Meer nieuws