Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Jasper (Alwin 469) tijdens herkansing aangewezen voor voorrijdagen

calendar_today 23 juni 2023

Vrijdag 23 juni vond in Wergea de herkansing plaats voor de hengsten die vorig jaar aan de eerste bezichtiging van de Hengstenkeuring hebben deelgenomen maar niet zijn aangewezen voor het Centraal onderzoek. Ook hengsten die vorig jaar hebben deelgenomen aan het Centraal Onderzoek, maar niet werden ingeschreven, of bij de laatste voorijdag het doek zagen vallen, kregen de mogelijkheid voor een herkansing. Van de in totaal negen voorgestelde hengsten kreeg er eentje een aanwijzing voor de voorrijdagen.

Onder het zadel

De hengsten werden allen onder het zadel gepresenteerd voor de jury bestaande uit Piet Bergsma, Corrie Terpstra en Ellen van Gastel. Na de presentatie volgde een klinische keuring en een exterieurbeoordeling. Catalogusnummer 2, Jasper Ster (Alwin 469 x Pier 448) kreeg een aanwijzing, mits uiteraard wordt voldaan aan de voorwaarden voor toelating.

Jasper naar Nunspeet

De vierjarige Alwin 469 nakomeling is gefokt door J.Loopers uit Alteveer en in eigendom van R.J. Vos uit Wijk en Aalburg. Jasper werd tijdens de eerste bezichtiging van de Hengstenkeuring 2022 Ster verklaard en reed mee tijdens de voorrijdagen vorig jaar. Hij werd toen voorgesteld door Marijke Boelen, die ook vandaag weer in het zadel plaatsnam. Op vrijdag 14 juli stroomt de hengst in tijdens de tweede voorrijdag in Nunspeet.

Deel dit bericht

Meer nieuws