Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Jehannes 484 en Jurre 495 door naar het kampioenschap bij de oudere hengsten

calendar_today 15 januari 2022

De Hengstenkeuring 2022 op zaterdag 15 januari ging meteen stevig uit de startblokken met rubriek 3 en tophengsten die erop gebrand zijn zich maximaal te laten zien. De jury, bestaande uit Sabien Zwaga, Jan Hellinx en Popke van der Meulen kwam meteen goed op stoom en nodigden Jehannes 484 en Jurre 495 uit voor het kampioenschap hengsten goedgekeurd op afstammingen, aan het einde van de zaterdag.

Jehannes 484 met veel takt

‘Veel wijsheid gewenst aan de jury’, zo gaf speaker Bert de Ruiter de jury mee. Het spits op zaterdagmorgen werd afgebeten door Jehannes 484 die als reservekampioen van de Hengstenkeuring 2021 er natuurlijk scherp op was zijn prestatie te evenaren en liefst nog te verbeteren. Met veel takt werd Jehannes 484 op kop geplaatst. ‘Uitstekende conditie met mooie bespiering en jeugd. Hij stapt vlijtig en hij heeft een draf met balans en ritme’, lichtte Sabien toe.

Geweldenaar Jurre 495

De laatste hengst in deze rubriek liet echter ook geen twijfel: ‘Geweldenaar in draf, met een actieve stap’, was de jurytoelichting bij de viervoudig HK-kampioen Jurre 495.
Maar ook Markus 491 -’met zijn bloedmooie hoofd en veel behang’ – liet een constante en hele sterke presentatie zien. De reserve algeheel kampioen van 2016 en 2019 werd derde, gevolgd door Nane 492 ‘met zijn spectaculaire voorbeengebruik’. De plaatsing verder in de rubriek werd vervolgens Meinte 490, Omer 493 en Jouwe 485.

Deel dit bericht

Meer nieuws