Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Johanna Tineke Kroon (Norbert 444) wint Mare Show Oost in Amerika

calendar_today 20 november 2023

Dé merriekampioen in het oosten van Amerika is geworden: de vierjarige Johanna Tineke of Swan Lake Kroon (Norbert 444 x Wierd 409) van Chris Piovarchy. Juryleden Wil Thijssen en Dik Brummel benoemden op zaterdag 18 november tot algeheel reserverkampioen de kersverse Kroonmerrie AA Everest KFF (Nane 492 x Wylster 463) van Roelof en Ankie Kraak. De beide kampioenen werden ook kampioen bij de oudere merries.

Everest KFF Kroon AA (Nane 492 x Wylster 463) met Roelof en Ankie Kraak.

Vorig jaar wist Johanna als driejarige het Voorlopig Kroonpredicaat te bemachtigen en werd ze kampioene in Springfield. Met een IBOP met 77 punten, maar een te lage score voor galop kon ze geen Kroon worden. Voor de Mare Show -vergelijkbaar met de CK in Nederland- deed de merrie nog een tweede IBOP en haalde 79 punten en werd daarmee alsnog Kroon. Everest slaagde er wel in haar Kroonpredicaat te halen dankzij een menproef van 77 punten. Vorig jaar werd de merrie uit Mette fan A. Ster (Wylster 463 x Onne 376) – gefokt door KFPS directeur Marijke Akkerman – algeheel kampioen op de keuring in Michigan. 

Tweemaal Julius 486 bij de jeugd

Bij de jeugd ging het kampioenschap naar twenter Roza KCF (Julius 486 x Stendert 447) van Rachel Mulder. Roza is een dochter van Thirza fan Dulve Kroon AA (Stendert 447 x Jasper 366). Reservekampioen bij de jeugd werd Savannah HHF (Julius 486 x Tonjes 459) van Hopeful Harvest Farm.

Meer nieuws