Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Jubileum Tweespan ruitersport: “Best een beetje trots op!”

calendar_today 15 november 2019

25 jaar maar liefst bestaat Tweespan ruitersport, in Boornbergum, hartje Friesland. “We zijn er best een beetje trots op dat we als klein en specialistisch bedrijf deze mijlpaal hebben bereikt”, aldus oprichtster Elzelien Renssen.

Tweespan ruitersport staat bekend om haar aanbod speciaal voor Friese paarden. Elzelien: “Zelf ben ik helemaal gek van Friezen; ik heb er vier, en Sybren (Minkema, red.), mijn zakenpartner, is natuurlijk super succesvol in de sport met al zijn paarden. Als intensieve beoefenaars en liefhebbers testen wij met ons hele team onze producten op functionaliteit, gebruiksgemak en kwaliteit. Je kunt het hele team ‘ervaringsdeskundige’ noemen.”

Fryso-zadel

Uit die ervaring, met name als zadelpasser, komt ook het door Tweespan speciaal voor Friese paarden ontwikkelde Fryso-zadel voort. “We hebben denk ik wel meegewerkt aan de bewustwording dat Friezen vanwege hun bouw nu eenmaal een ander zadel vragen dan ‘gewone’ paarden. Je ziet dat ze beter vanuit de schouder gaan bewegen met een geschikt zadel. Ruiters kopen een zadel bij ons omdat het goed is, niet omdat wij het als sponsor ter beschikking stellen. Daar doen we niet aan; iederéén is belangrijk, of ze nu recreatief rijden of Grand Prix-dressuur.”

Ook op het gebied van de mensport ben je met je Friese paard bij Tweespan ruitersport aan het juiste adres. “Laatst hebben we een klant uit Zuid-Afrika geholpen bij het samenstellen van zijn sjezentuig”, vertelt Elzelien. “Ook voor bijvoorbeeld bellentuigen en pluimen voor paarden die voor de arrenslee lopen, kun je bij ons terecht. En die witte leidsels die bij het mennen voor de Friese sjees gebruikt worden, die koop je bij ons.”

Tweespan Exclusive V.O.F.
Easterbuorren 24
9212 PZ Boornbergum
Telefoon: 0512 382 075
www.tweespan.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws