Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Keuren in Canada: merrieveulen Wia (Teun 505) dagkampioen (met video)

calendar_today 31 augustus 2023

Op donderdag 31 augustus is merrieveulen Wia ut ‘t Westen (Teun 505 x Nane 492) aangewezen als dagkampioen op de keuring in British Colombia in Canada. Juryleden Sabien Zwaga en Willem Sonnema beloonden Wia, gefokt en in eigendom van All Star Friesians in Chilliwack met een eerste premie. Het reserve algeheel kampioenschap ging naar stalgenote en het tweede merrieveulen met een eerste premie: Ytske ut ‘t Westen (Teun 505 x Wander 352).

Succes voor veulens van Teun 505

Voor de beide juryleden was het de eerste keuring tijdens de keuringstrip door Canada. Ze troffen: ‘mooi weer, een keurig aangelegde baan en sfeervolle Friese muziek.’ Bij de locatie van All Star Friesian met eigenaar Bert keurden ze vooral jonge paarden uit de All Star stal.
De evenredig gebouwde Wia heeft een mooi hoofdje en mocht wat sterker in de rug. Ze stapte ruim en voldoende taktmatig signaleerden de juryleden. ‘Ze draafde met veel houding, lichtvoetig en vertrok goed.’ De goed ontwikkelde Ytske heeft een sterke bovenlijn, stap goed en draaft opwaarts en met een goede techniek.

Lichtvoetige Werner kampioen hengstveulens

Het eerste hengstveulen kreeg meteen al een eerste premie. De moderne en hoogbenige Werner ut ‘t Westen (Teun 505 x Wander 352) heeft veel rasuitstraling, beschrijft Sabien Zwaga. ‘Hij stapte goed en draafde lichtvoetig met veel zelfhouding, zweefmoment en balans.’ Werner werd kampioen bij de hengstveulens. Het reservekampioenschap was voor Wypko ut ‘t Westen (Teun 505 x Teade 392) die een tweede premie kreeg.
Jeugdkampioen werd twenter Rena ut ‘t Westen (Julius 486 x Bene 476) die een tweede premie kreeg.

 

 

Meer nieuws