Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Keuren in Tsjechië: kersverse Kroonmerrie Inez (Rommert 498) kampioen

calendar_today 7 oktober 2023

De vijfjarige Kroonmerrie Inez fân it Pompebled Kroon AA (Rommert 498 x Maurits 437) is op zaterdag 7 oktober in Tsjechië uitgeroepen tot algeheel kampioen. De achtjarige Willeke H. Kroon AAA (Epke 474 x Folkert 353) werd reservekampioen.

Soepele draf en fraai rastype

De vijfjarige Inez kwam als Stermerrie met een AA-predicaat naar de keuring waar juryleden Manuel Gasseling en Ester Reen de door Willem Wester gefokte merrie een eerste premie gaven. Met haar fraaie rastype en krachtige draf met ruimte en souplesse haalde Inez niet alleen het dagkampioenschap binnen, maar werd ook Kroon verklaard.
Er was nog een oudere merrie die een eerste premie kreeg: Willeke H. Kroon AAA (Epke 474 x Folkert 353). De door Wil Hendriks gefokte achtjarige merrie, in eigendom van Kamila Vidlokova, kreeg een eerste premie, maar kwam voor verder graadverhoging tekort. Wel kreeg ze het lint van het algeheel reservekampioenschap uitgereikt.

Eerste premie voor Walerian

Bij de veulens (10 hengstveulens en 4 merrieveulens) kreeg er één een eerste premie. Dat was Walerian fan Limbach (Ulbrân 502 x Erryt 488) van fokkerij/eigenaar Claudia en Peregrin Prexl. Hij kreeg vanzelfsprekend het kampioenschap bij de hengstveulens, met Wallace de Klanetz (Epke 474 x Doaitsen 420) van Radka Kuncová als reservekampioen.

Gosse 526 levert kampioen merrieveulen

Bij de merrieveulens won Yves S.L. fan de Heamar (Gosse 526 x Stendert 447) die een tweede premie kreeg. Yves is gefokt en in eigendom van Veronika Svatova. Reservekampioen werd Yvonne van de Gela (Elias 494 x Jerke 434) van Pavel Silhánek die ook een tweede premie kreeg.

Sterruinen en -hengst

Bij de merries konden door het jurykoppel geen Sterren uitgereikt worden. Bij de hengsten en ruinen des te meer. De zevenjarige ruin Aart S.V. Ster A veulenboekhengst Jurre O. x Jerke 434) en de vijfjarige ruin Geralt vom Friesenhof Altmark Ster (Omer 493 x Pier 448) werden Ster met een tweede premie. Ook de driejarige hengst Maximus fan Doubravka Ster (Markus 491 x Olof 315) werd Ster.

Deel dit bericht

Meer nieuws