Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

KFPS stamboekhengst Wiebert 527 in Zuid Afrika gestorven

calendar_today 29 juni 2023

Op Stoeterij Adelprag in Zuid Afrika is stamboekhengst Wiebert 527 Ster Sport Elite (Maiko 373 x Brandus 345) gestorven. De 16-jarige Grand Prix hengst maakte augustus vorig jaar na verkort onderzoek promotie naar KFPS stamboekhengst.

In Duitsland gefokt

Wybren van Ass Ster Sport Elite, zoals de geboortenaam van Wiebert 527 luidt, werd geboren bij de familie Schaefer in Duitsland en stond vanaf 2015 bij Stoeterij Adelprag van eigenaar Nic Pienaar en amazone Chere Burger op stal. Hij is een zoon van Maiko 373 uit Tinneke van ’t Riet Stb Preferent Prestatie (Brandus 345 x Tjimme 275) die Kroonjuweel is, ook dubbel Prestatie, met onder andere twee Sport Elite- en drie Sport-nakomelingen.

Leergierig en vriendelijk karakter

Naast zijn fraaie afstamming uit een sportieve moederlijn werd Wiebert 527 geroemd om zijn sportaanleg, zijn leergierige en bijzonder vriendelijke karakter. Hij gedroeg zich als een ‘gentleman’, zo staat hij in zijn rapport van het verkort onderzoek beschreven. Na zijn goedkeuring is Wiebert 527 in de dekdienst ingezet. Het vermoeden bestaat dat hartfalen een einde heeft gemaakt aan zijn nog prille carrière.

 

Meer nieuws