Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Kroon of Model na de CK?

calendar_today 19 september 2023

Stermerries die na 30 april een veulen hebben gekregen kunnen nog voor graadverhoging in aanmerking komen na de Centrale Keuring. Daarvoor is vorig jaar de promotiekeuring in het leven geroepen, die voorafgegaan wordt door drie stamboekkeuringen.

Drie stamboekkeuringen

De eerste keuring is gepland op 23 september in Boxtel. Na de CK staan er drie stamboekkeuringen op de agenda waar vierjarige en oudere Ster- en Kroonmerries gekeurd kunnen worden. De keuringen op 23 september in Boxtel en 29 september in Harich zijn inmiddels gesloten voor inschrijving, op 7 oktober in Nunspeet is nog plek.  Merries die hier een eerste premie halen worden uitgenodigd voor de promotiekeuring op zaterdag 14 oktober in Exloo op de dag van het zadelexamen van de jonge hengsten, waarbij ook de livestream aanwezig is. Op die promotiekeuring kunnen ze voor een eventuele graadverhoging in aanmerking komen.

Deel dit bericht

Meer nieuws