Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Limietklasse Lunteren puilt uit van kwaliteit

calendar_today 12 mei 2019

De regionale rijders op CH Lunteren op zaterdag 11 mei lieten in de limietklasse bijzonder fraaie momenten zien. Een rubriek met veel potentie in een hele sterke kopgroep van wel zeven of acht paarden.

Melle en Izaak: één en twee

De winst was voor Melle van de Lits (v. Wimer 461) met Albert Minkema. Hij liep heel erg ruim en met veel front. Udo de Haan mocht als tweede opstellen met Het Swarte Paert Izaak (v. Tjalf 443). Geen onbekende deze Izaak, die onder het zadel en in het mennen al het nodige heeft laten zien. Het ligt in de bedoeling Izaak door Daniëlla Smit in de hogere dressuursport te laten uitbrengen maar partner Udo mag hem ook wel even ‘lenen’. Izaak is talentvol en staat voor de showwagen ook beslist zijn mannetje.

Tsjalle 454 zoon Wer ien W ook aangewezen CO

De voor het Centraal Onderzoek aangewezen hengst Wer ien W (v. Tsjalle 454) met Age Okkema imponeerde al net zoveel en maakte de top drie tot een behoorlijk aansprekende kop, maar daar mag ook Zwier (v. Felle 422) met Marcel van Bruggen aan toegevoegd worden. Nog maar pas in training kwam hij al met veel front binnen. Hij kon het echter nog niet voldoende lang volhouden, maar talent heeft hij wel.

Ereklasse, dames en tweespan

In de ereklasse ging Trijnie Duin er met de winst vandoor met haar eigen Floris T. (v. Tsjalke), nipt voor Leslie Agricola met Feitse G.L. (v. Aan 416) die wel bovenaan kwam te staan in de damesklasse. De tweespanrubriek zette Pieter Okkema op zijn naam met Geert van de Noeste Hoeve (v. Maurits 437) en Kije van de Noeste Hoeve (v. Dries 421).

Tuigen onder het zadel en Young Riders competitie

Lunteren was ook de start van de Auto Joure XL competitie tuigen onder het zadel met Jacob van der Heide als eerste winnaar dankzij een ruim gaande Xander (v. Haitse 425). Berber van der Veer wist met Het Swarte Paert Sierd P.J. (v. Dries 421) haar eerste hoge competitiepunten te vergaren in de Stal Wijbenga Young Riders competitie.

Tekst en foto: Johanna Faber

Deel dit bericht

Meer nieuws