Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Locatiekeuring SD Stables: promotie van Stamboekmerries Jitske (Tiede 501) en Lynke (Tiede 501) naar Ster eerste premie

calendar_today 20 mei 2023

De locatiekeuring bij SD Stables op zaterdag 20 mei leverde voor twee merries een mooie promotie op. De vierjarige stamboekmerries Jitske van de Demro Stables Ster (Tiede 501 x Pier 448) en Lynke AJ Ster AA (Tiede 501 x Monte 378) kregen een Ster met een eerste premie van juryleden Piet Bergsma, Wil Thijssen en Jolanda Slootjes.

Dag met een lach en een traan

Het was voor de familie Derksen een emotionele keuring met een lach en een traan. Met Lynke AJ zagen ze dat hun merrie een oranje lintje omgehangen kreeg, echter maandag na de keuring is de uitvaart van vader en grootvader Wim, de grondlegger van de Stal fân Bellefleur-fokkerij.
De vierjarige Lynke AJ is gefokt door Anna Jelsma uit Tijnje uit Minke van Dedgum Ster Prestatie (Monte 378) die de halfzuster van Jehannes 484 is. Lynke heeft een edel hoofd, een lange, verticale hals met lange schouder en lang, iets hellend kruis en correct en droog beenwerk. In stap mocht ze wat ruimer, in draf is ze goed opwaarts met een goed achterbeen gebruik. Ze verdiende haar Ster eerste premie, mede dankzij haar mooie score in de ABFP van 80 punten voor de aangespannen proef, aldus jurylid Piet Bergsma.

Makkelijk en ruim stappende Jitske

Het tweede oranje lintje van de dag ging naar Jitske van de Demro Stables Ster, ook een dochter van Tiede 501, van de familie Van Nuys uit Mierlo. Op haar geboortegrond overtuigde ze met een ruime, makkelijk stap en een draf met veel zweefmoment en sterk gebruik van het achterbeen. Jitske heeft een lange, iets horizontale hals en een kruis met lengte, haar correcte beenwerk zou wat droger mogen. Jitske is een dochter van de sterk fokkende en met predicaten behangen Goedele vd Demro Stables Model Sport Preferent Prestatie AAA (Pier 448 x Fetse 349) die eind maart met Maine van de Demro Stables Ster AAA (Teun 505) een ABFP topper met 86 punten afleverde en Prestatie werd.

 

Totaal negen Sterren

Onder fijne weersomstandigheden en met publiek aan de kant kwamen er – op het gras – op deze locatiekeuring van Stan Derksen en Demi van Nuys kwamen bijna 30 veulens en paarden voor de jury. Naast de twee Stermerries met een eerste premie werden ook nog vijf merries Ster verklaard met een tweede premie.
Twee hengsten kregen het Sterpredicaat: Okke Gisberg Ster (Willem 508 x Epke 474) en Milo van t Hegtveld Ster (Markus 491 x Andries 415) kregen het oranje lint.

Klik hier voor de complete uitslag van deze locatiekeuring.  

Deel dit bericht

Meer nieuws