Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Mencompetitie Barsingerhorn: derde uit de serie van zeven selectiewedstrijden

calendar_today 24 oktober 2023

De Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen kende op zondag 22 oktober de derde selectiewedstrijd in Barsingerhorn.

Koppositie voor Annemart en Elske

In de klasse B deden acht aanspanningen mee waarbij Annemart Ferwerda met Elske t.W. (Markus 491) wederom goede zaken deed. Ze haalde de eerste plaats waarmee ze voor het tussenklassement het maximaal aantal punten meeneemt. Met 197 punten in haar proef voelt ze echter ook de hete adem van Marrit De Vries in haar nek. Zij reed met Ieteke Jildau fan Sparjeburd Ster AA (Elias 494) en met Jilles fan Sparjeburd Ster (Tiede 501) op plek twee en plek drie op slechts twee en drie punten afstand.

Zes maal een dubbelspan

Bij de tweespannen kwamen maar liefst vier combinaties in de klasse B in de baan. Met de beide Maurits 437-nakomelingen Guusje fan Westermeer  en Jonas van de Miedweg wist Wilma Reijenga met 198 punten de beste proef neer te zetten. De tweede plek was voor Michel Bakker met Herster O en Dinie Ielse. In de klasse M haalde Udo de Haan met de combi moeder Twinka (Twinn) Ster AAA (Bartele 472 x Beart 411) en haar zoon Its fan de Kressers Ster AA (Hessel 480) de eerste plek met een mooie score van 201,5 punten.

Wilma en Jonas kwamen ook in de baan bij de gecombineerde klasse Z en ZZ. Met een mooie score van 203 punten kwamen ze op kop, gevolgd door Hette Jellema met Drys (Fabe 348) die tweede werden met 192 punten.

Lysbeth en Brecht winnen M

Van de acht deelnemers in de M werd Lysbeth de Boer-Hettinga met Brecht eerste met 205 punten. Karin Vermeulen haalde met Bente 199 punten, Leslie Agricola werd met Feitse G.L. (Aan 416) derde met 195 punten.

Nog vier selectiewedstrijden

De mencompetitie krijgt een vervolg met nog vier selectiewedstrijden voordat de finale van 16 tot en met 18 februari gaat plaatsvinden in Sonnega. Klik hier voor de agenda.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws