Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Mencompetitie Garijp: op weg naar de finale

calendar_today 23 juli 2023

De Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen had in Garijp tijdens de Hynstedagen een selectiewedstrijd met een kleine 25 deelnemers die op weg zijn naar (hopelijk) een plekje in de finale.

Marrit en Jean-Pierre in de B

In de klasse B waren het Marrit de Vries en Jean-Pierre Jacobs die beiden een proef op hun naam schreven. Marrit haalde met Ieteke Jildau fan Sparjeburd (Elias 494)207 punten en 199 punten. Jean-Pierre Jacobs kreeg met Hayko fan ‘e Ypehoeve (Take 455) 204,5 punten en 201 punten in de tweede proef.

Ria en Leslie in de L/M

De klasse L en M werden gecombineerd in één rubriek en daar waren de combinaties zeer aan elkaar gewaagd. Ria Hettinga en Iisvrouwe van Stal Redia (Jehannes 484) won een L-proef met 200 punten, met slechts één punt verschil met Nynke Veldhuis-Hilarides die met Femmie fan S. (Onne 376) een M proef deed. Leslie Agricola eindigde met Hidde van Skarren (Markus 491) op de derde plek en 197 punten.
In de tweede proef ging Leslie met de winst naar huis nadat ze met Hidde 207,5 punten in de L kreeg. Karin Hoekstra kwam op de tweede plek met Anneke van de Neel. Cees de Haan met Jouk fan ‘e Sylhoanne werd derde met 200,5 punten in zijn M-proef.

Tobias en Wilma in de Z/ZZ

Tobias Ferwerda reed met Elske t.W. in de klasse Z naar de overwinning met 191 punten, Ria Hettinga werd in deze gecombineerde klasse tweede met Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454) die in de ZZ 189 punten liet noteren. In de tweede proef haalden Ria en Allure nog eens drie punten erbij wat ook weer goed was voor een tweede plek. De tweede proef werd gewonnen door Wilma Reijenga die met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) in de Z 195 punten verdiende.

Finale: 9 augustus in Tolbert

Op zondag 23 juli zal de laatste selectiewedstrijd in deze Horses2fly KFPS sportcompetitie plaatsvinden in Koudum. Op woensdag 9 augustus is het tijd voor de finale in Tolbert.

Klik hier voor het tussenklassement van deze mencompetitie.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws