Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Mencompetitie Oudega: dubbele winst voor Marrit en Ieteke Jildau (Elias 494), Udo en Its (Hessel 480) en Ilona en Romke (Folkert 353)

calendar_today 17 juli 2023

De vijfde selectiewedstrijd in de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen op zondag 16 juli in Oudega leverde voor drie combinaties dubbele winst op.

Driemaal dubbele winst

In de klasse B kwamen Marrit de Vries met Ieteke Jildau fan Sparjeburd (Elias 494) met 193 en 202,5 punten op kop en dat betekent dat een finaleplek zeker is voor deze combinatie. Ook in de Z ging één combinatie twee keer met de winst er vandoor: Udo de Haan en Its fan de Kressers Ster AA (Hessel 480) haalde met 209 en 202,5 punten en dat betekent het maximaal aantal punten voor het tussenklassement. Ook in de ZZ was er sprake van een dubbelslag: Ilona Woltman met Romke PJ (Folkert 353) een dubbelslag.

Drukbezette L

In de drukbezette L kwam Leslie Agricola met Hidde fan Skarren (Markus 491) op kop, de tweede proef werd gewonnen door Vic van Eijk met Kado. De tweede en derde plek werden ingenomen door Ria Hettinga met Iisvrouwe van Stal Redia (Jehannes 484) en Udo de Haan met Jolene S.A. Kroon AA (Markus 491), die daarmee in het tussenklassement hun positie voor deelname aan de finale versterkten.
Van de zeven combinaties die zich in de M presenteerden was de koppositie voor Nynke Veldhuis-Hilarides met Femmie fan S. (Onne 376), met Karin Vermeulen en Bente (Wolfert 467) op de tweede plaats. De tweede proef leverde een overwinning op voor Karin Vermeulen, tweede werd Janet van der Ark met Rinse PJ (Thorben 466).

Finale op woensdag 9 augustus

Op 21 juli staat de selectiewedstrijd in Garijp op de planning, 23 juli is in Koudum de laatste wedstrijd. De finale van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen zal plaatsvinden op woensdag 9 augustus in Tolbert. De beste combinaties van de zes selectiewedstrijden zullen aantreden voor het kampioenschap.

 

Meer nieuws