Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Mencompetitie Sonnega: een-na-laatste voor de finale

calendar_today 30 december 2023

De Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen in Sonnega is de een-na-laatste in de serie selectiewedstrijden van deze indoor mencompetitie. Daarmee waren er veel menners op zaterdag 30 december naar manege de Caprilli gekomen in de sportieve strijd om een plek in de finale.

L: hoogste score voor Liesbeth en Jelle

De meeste menners kwamen aan de start in de L. Daar wist Liesbeth van de Wal-Haanstra met Jelle van de Wolwarren (Nane 492) te winnen met 206,5 punten. Daarmee verdiende ze ook de New Zealand deken die door Nico Calis jr beschikbaar is gesteld. De derde plek was voor twee rijdsters: Angela Hoekman met Louise fan Hindrik’s Hiem (Alwin 469) en Susan Wind met Jelsje van de Egberdina Hoeve (Tiede 501) met 201 punten.

B: weer Annemart en Elske

Het was geen verrassing dat Annemart Ferwerda met Elske t.W. (Markus 491) de hoogste punten op haar protocol kreeg in de B. Met 208,5 punten wist ze wederom de koppositie op te eisen. Tweede werd Gonne Dijkstra met Lutske fan Egypte (Alke 468) met 201,5 punten, die een gelijke score haalde als Marrit de Vries met Jilles fan Sparjeburd (Tiede 501).
Ria Hettinga haalde met Iisvrouw van Stal Redia (Jehannes 484) 196,5 punten in de M en nam daarmee de meeste punten in ontvangst. Linda Wester-Visser werd met Ferre fan HovenierWester (Eise 489) tweede met 195,5 punten. Daarna volgden Janet van der Ark met Rinse PJ en Udo de Haan met Twinn fan de Kressers (Bartele 472).

ZZ: Udo en Diamant en Hette en Drys

Udo reed ook in de ZZ en reed daar met 205,5 punten naar een tweede plek met Diamant Tr. Van de Sprong (Andries 415). Hetzelfde aantal punten haalde Hette Jellema met Drys (Fabe 348) die ook een ZZ proef reden. In deze gecombineerde klasse met de Z kwam Liesbeth van de Wal-Haanstra met Aat van de Wolwarren (Haike 482) als beste in de Z uit de bus, met Tobias Ferwerda met Elske t.W. (Markus 491) daar achteraan.

Zes tweespannen

In Sonnega verschenen zes tweespannen in de baan. Lysbeth de Boer-Hettinga haalde in de B met Brecht en Iisvrouwe fan stal Redia (Jehannes 484) de hoogste score met 206,5 punten. Wilma Reijenga kwam er dicht achteraan met haar dubbelspan met Maurits 437-nakomelingen Guusje fan Westermeer en Jonas van de Miedweg. Met 199,5 punten haalde Udo de Haan met moeder Twinn (Bartele 472) en zoon Its fan de Kressers (Hessel 480) de meeste punten in de L. Inge Hens reed in de M met haar dubbelspan Hayke (Andries 415) en Rikky (Tsjalle 454) en ze namen een mooie score van 196 punten mee naar huis.

Meer nieuws