Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Modelmerrie in Australië: Bregje fan ‘t Lakerveld Model AAA (Hessel 480) *Met video*

calendar_today 31 maart 2023

De zevenjarige Bregje fan ‘t Lakerveld Model AAA (Hessel 480 x Sjaard 320) heeft op vrijdag 31 maart op de keuring in het zomerse Tasmanië van juryleden Sabien Zwaga en Jan Hellinx het Modelpredicaat ontvangen. De merrie van Monique en Chris Thornley is de derde merrie die in Australië het hoogste predicaat verdient en voor de Thornley’s hun tweede Modelmerrie, Minke v.d. Maria Louise Hoeve Model AA (Aan 416 x Wikke 404) werd in 2019 Model.

Elza Ster met een tweede premie

Op de keuring maakte de zesjarige Elza Van Gelder (Jurre fan ‘e Gaestdyk x Dries 421) promotie naar Ster met een tweede premie en werd reservekampioen. Vooral haar draf maakte indruk en werd met een 8 beloond. Elza werd gefokt door Erica en John Lock en is in eigendom van Nadeen en Lee Davis. De merrie is een dochter van veulenboekhengst met dekvergunning Jurre en van Raisa T. van de Noeste Hoeve Ster (Dries 421 x Fetse 349).

Reserve fokdagkampioen in 2019 met AAA-IBOP

Kersverse Modelmerrie Bregje is gefokt door Kees Vermeer uit Lexmond en vervolgde haar fraaie carrière bij Willem Lokhorst. Als driejarige werd ze in 2019 Ster met een eerste premie, reserve fokdagkampioen op de fokdag Noord-Zuid Holland en Voorlopig Kroon op de CK. De merrie behaalde met Lisanne Veenje een finaleplek in de Friesian Talent Cup en in haar IBOP een maand later een score van 84,5 punten onder het zadel met een 8,5 voor de draf. In 2021 emigreerde Bregje naar Australië, Tasmanië om precies te zijn en haalde na anderhalf jaar in haar nieuwe thuisland met glans het Modelpredicaat binnen.

Bregje en haar eigenaren Monique en Chris Thornley

Veulens en enter uit Modelmerries

De Modelmerries van de Thornley’s zorgden ook voor de twee tweede premies bij de hengstveulens. Tjark van Berkley (Waander 512) uit Bregje en Thys van Berkley (Elias 494) uit Minke kregen beiden een rood lint. Enter Suske van Berkley, een volle zus van Thys kreeg ook een tweede premie.

 

Meer nieuws