Vanaf vanmiddag zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Na- en herkeuring: Ster voor Lina (Tymen 503) en Eelke (Tsjalle 454)

calendar_today 27 oktober 2022

De na- en herkeuring die na de IBOP op donderdag 27 oktober op de agenda stond heeft nog twee Sterren opgeleverd: de driejarige Lina fan ‘e Goëngamieden Ster (Tymen 503 x Maurits 437) en Eelke fan Fraithwen Ster (Tsjalle 454 x Stendert 447).

Behendige Lina

Juryleden Sabien Zwaga, Annemieke Elsinga en Jan Hellinx zagen zes driejarigen voorbij komen waarvan er één een Ster met een tweede premie kreeg. Lina is een een jeugdige en behendige merrie, voorzien van een royale schouderpartij en een lang kruis met een goede ligging. Haar stap is voldoende ruim en taktmatig en in draf ‘blinkt ze uit’, aldus Sabien Zwaga. ‘Daarbij heeft ze veel schakelend vermogen, een sterk achterbeen en veel balans.’

Uitblinken in beweging

De vijfjarige ruin Eelke fan Fraithwen Ster (Tsjalle 454 x Stendert 447) is geboren in Engeland, maar inmiddels in eigendom van Feike Holtrop. De ruin is hoogbenig en heeft een voldoende bouw waarbij hij uitblonk in beweging. ‘Hij heeft een opvallend goede stap met veel lichaamsgebruik en ruimte’, beschrijft Sabien Zwaga. Zijn draf is heel opwaarts met balans en veel zweefmoment. ‘Een overtuigende Sterruin.’

Toch nog opgenomen

Bij de herkeuring werd de vierjarige Grace S A (Markus 491 x Rindert 406) alsnog opgenomen in het stamboek met een derde premie. Daarbij zijn de resultaten uit haar IBOP van 75, 5 punten die ze in juli aflegde meegenomen.