Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

NK Indoor : Whiskey (Pier 448) bij top 5 van Nederland in klasse Z1

calendar_today 6 maart 2023

Ook op de laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur in Ermelo hebben de Friese paarden zich van hun beste kant laten zien. Uitschieters waren Hennie Roffel en Whiskey TKJ (Pier 448) die vijfde werden in de klasse Z1 met 66,38%.

Als eerste van start

Hennie en Whiskey mochten als eerste van start in hun klasse en wisten lange tijd de koppositie te behouden. Uiteindelijk moest de amazone uit Tijnje haar meerdere erkennen in een paar grote namen. De combinatie eindigde op een knappe vijfde plek met maar weinig punten verschil met de nummers 4 en 3. Met maar liefst 31 deelnemers was de klasse Z1 zeer goed bezet.

Mooie punten

In diezelfde klasse kwamen nog verschillende zwarte parels in actie. Benjamin Bakker en Tornado Oet Oale Kloosterveen Ster Sport AAA (Alwin 469) scoorden 63,76% en behaalden daarmee een veertiende plek. Vlak achter Benjamin kwamen Linda van der Hauw en haar the Renewables Rixt (Lutger 436) die met 63,43% een vijftiende plek bezette. De Noord-Hollandse reservekampioen Z1 Maureen Okken en Wybren fan Mokum (Alke 468) scoorden 60,71%.

Sterk deelnemersveld

In de klasse Z2 kwamen ook een paar grote namen aan start, waaronder Kirsten Brouwer en Lotje Schoots. De Friese reservekampioenen Z2 Esther Postmus en Coco WE (Hessel 480) lieten zien dat zij zich zeer goed staande kunnen houden in een sterk deelnemersveld door met 66,52% op een elfde plek te eindigen.

Drukke dag

Voor Hennie Roffel was het een drukke zondag, zij mocht namelijk twee keer van start. Ook in de klasse ZZ-licht kwam de amazone in actie, dit keer met de Fries kampioen Remy Martin TKJ (Alwin 469). Met 66,90% wist de combinatie een hele mooie score neer te zetten.

Deel dit bericht

Meer nieuws